Debrecen Hotels

Tapasztalatot cseréltek a magyar és román határőrök Ártándon

  2019 Júl 18 / #debrecen
Google ads
Google ads

Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok fogadta a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetőjét és delegációját. A rendőri vezetők a közös határ menti járőrszolgálat tapasztalatait és az illegális migrációval kapcsolatos feladatokat egyeztették.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetői 2019. július 18-án egyeztetést tartottak Ártánd Közúti Határátkelőhelyen. Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány fogadta a Romániából érkezett delegációt. A Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség részéről Bondar Marin rendőrkapitány, a felügyelőség vezetője és delegációja vettek részt a munkaértekezleten.

Az értekezleten áttekintették az illegális migrációval kapcsolatos feladatokat, értékelték a közös határ menti járőrszolgálat tapasztalatait, valamint egyeztették a jövőbeni feladatokat. Az együttműködés folyamatos a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a román hatóság, így a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség között. A két fél kölcsönösen segíti egymást a határforgalom ellenőrzésével és az államhatár őrzésével kapcsolatos feladatok végrehajtása során. Ez a munkakapcsolat fokozza a magyar-román államhatárt illegálisan átlépőkkel szembeni fellépés hatékonyságát, valamint segíti a hatályos jogszabályok, egyezmények alapján indított eljárások lefolytatását, intézkedések végrehajtását.

A megbeszélésen értékelték a két szervezet 2018. évi együttműködését, a közös járőrszolgálatok eredményességét. Emellett egyeztették a 2019. évi feladatokat, a szakmai munka továbbfejlesztésének lehetőségeit. A tanácskozás végén Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok és Bondar Marin rendőrkapitány aláírták azt a jegyzőkönyvet, amelyben a közösen elvégzett feladatok részleteit rögzítették.