Debrecen Hotels

Tankcsapda: Debrecen a Fidesz fellegvára, pillanatok alatt fideszessé válhatnánk, és kurva sok előnyünk származna belőle

  2021 dec 27 / #debrecen
Google ads
Google ads

Lukácsék meggyőződése, hogy a Tankcsapda nem politizál, a politika viszont sajnos tankcsapdázik, amit szerintük az is mutat, hogy sorolták már őket minden oldalra az évtizedek folyamán – derül ki a banda 24.hu-nak adott interjújából.

Vélt vagy valós politikai hovatartozása miatt nem csak az utóbbi években kezdték ki a Tankcsapdát, hiszen voltak már ők Demszky Gábor (Budapest korábbi SZDSZ-es főpolgármestere) házi zenekara is, amikor évekig csak ők léptek fel magyar előadóként a Sziget fesztivál nagyszínpadján – mondta Fejes Tamás, az együttes dobosa.

Megszületett a megfejtés, hogy biztos a Demszky faszát szopjuk, és SZDSZ-es zenekar vagyunk. Mindezt úgy, hogy életünkben nem találkoztunk Demszkyvel. A Kurucinfón pedig megjelent egy összeállítás valami olyan címmel, hogy „Így égeti a fiatalok agyába az önkényuralmi jelképeket a Tankcsapda”, és összevágtak egy videót a koncertjeinkről, ahol vörös csillagok is felbukkantak egy kivetített animációban

– idézte fel Fejes, akit nézték már zsidónak is, amikor kipával a fején mászkált egy zsinagógában.

Kiosztotta a Tankcsapda a firkászokat, az arctalan senkiket és a véleményhuszárokat – itt az új dal

A Tankcsapda eddig megúszta, hogy politzálnia kelljen, bár Fejes leszögezi:

Mindenki tudja, hogy Debrecen a Fidesz fellegvára, pillanatok alatt fideszessé válhatnánk, és kurva sok előnyünk származna belőle. Az itteni politikusok javára legyen írva, hogy soha nem is támasztottak ilyen elvárást felénk. Mindig tudták, hogy a debreceni közérdek miatt bármikor segítünk, és ilyen ügyekhez adjuk az arcunkat is. Ez továbbra is így lesz, mert mindenki lokálpatrióta a zenekarból. De soha nem láthattál minket semmiféle politikai szervezet mellett kiállni.

Egyébként még a legelején voltak próbálkozásaik a politikusoknak, de a banda ezeket gyorsan letörte.

Az interjúban szóba kerül még a közösségi média utálatossága, a nagy zenészgeneráció tagjainak elvesztése, a Magyarországon aligha létező sztárság, és még sok egyéb érdekesség.