Debrecen Hotels

Táborozó gyerekeknél jártak a rendőrök

  2018 jún 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

A debreceni rendőrök általános iskolás gyerekeknek tartottak baleset-megelőzési előadást.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai 2018. június 19-én Debrecenben, a Petőfi Sándor Általános Iskola nyári táborában tartottak elméleti és gyakorlati képzést a gyerekeknek. A rendőrök a biztonságos kerékpározás szabályait ismételték át az alsó tagozatos diákokkal, majd a kicsik gyakorlatban is kipróbálhatták biciklis tudásukat.

Az egyenruhások a prevenció érdekében a nyár veszélyeire is felhívták a táborozók figyelmét és tájékoztatták őket a segélyhívó telefonszámok használatával kapcsolatban.

 

Kérés minden közlekedő felé:

Közös felelősségünk, hogy a nyári szünetben is fokozottan odafigyeljünk a gyerekekre, akár gyalogosan, akár kerékpárral közlekednek. Ők a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb résztvevői a közlekedésnek, még nem rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, amelyek a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül szükségesek, nem érzik a rájuk leselkedő veszélyeket, és figyelmük sem mindig eléggé koncentrált. A közlekedési szabályok megtanítása, a veszélyek tudatosítása és a helyes magatartásminták átadása éppen ezért megóvhatja őket a balesetektől, sőt, akár életmentő is lehet.

Tehát, mi felnőttek:

  • A nyári hónapokban figyeljünk fokozottan a gyerekekre!
  • Tanítsuk meg gyerekeinknek a legfontosabb közlekedési szabályokat!
  • Tudatosítsuk bennük a lehetséges veszélyes helyzeteket!
  • És a legfontosabb: mindig mutassunk jó példát számukra!