Debrecen Hotels

Sztrájkra készülnek a Tesconál, veszélybe kerülhet a bérek kifizetése

  2019 jan 26 / #debrecen
Google ads
Google ads

Sztrájkbizottságot alapított a tescós alkalmazottak bérszámfejtését, a cég foglalkoztatással kapcsolatos bevallásait összeállító győri irodaközpont 40 munkatársa – tudta meg a Magyar IdőkHa leteszik a munkát, összeomolhat a 16 ezer magyar dolgozót foglalkoztató áruházlánc bérezési rendszere.

A győri egység hamarosan megszűnik, helyette Budapesten hoznak létre új üzleti szolgáltatóközpontotot.

Az érintettek azért döntöttek a sztrájk mellett, mert úgy tapasztalják, hogy a munkáltató az átszervezés folyamatában nem partnerként tekint rájuk, ezért a szociális és gazdasági érdekeik csak így érvényesíthetők

– nyilatkozta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Bubenkó úgy tudja, a győri dolgozóknak nem ajánlottak fel állást az új központban. Akinek mégis, azt is alacsonyabb fizetésért foglalkoztatnák tovább, és napi sok órás ingázásra kényszerülne. A Tesco ezzel szemben azt közölte, minden győri munkatársnak felajánlották, hogy az új központban vagy a vállalat egyéb területein helyezkedjenek el.

Bezárják a műszaki osztályokat

Szintén friss hír a Tesco háza tájáról, hogy kilenc áruházban bezárják a műszaki osztályokat, helyükre a MediaMarkt árusítóhelyei kerülnek. Az érintett üzletek: Budapest, Veszprém, Sopron, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya.
A Tesco a Magyar Időknek azt mondta, nem tart attól, hogy létszámleépítés lesz.