Debrecen Hotels

Szórakozásból dobálta meg a vonatot Hajdúhadháznál – ez lesz a büntetése

  2021 nov 16 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a töltésről felvett követ dobott a mozgó vonathoz.

A 16 éves vádlott 2021. április 28-án a kora esti órákban gyerekkorú barátaival együtt a Hajdúhadház-Bocskaikert közötti vasúti sínek mellett haladt gyalogosan Hajdúhadház felől Bocskaikert irányába.

A vádlott ekkor a vasúti töltésről hirtelen felvett egy 4 cm átmérőjű követ, azt egy ideig a kezében tartotta, majd néhány perc múlva érkezett oda a Hajdúhadház és Budapest között közlekedő személyvonat.

A fiatalkorú a vonat felé fordult és a nála lévő követ eldobta, amely a szerelvény egyik kocsijának a két ablak közötti részét találta el.

Ebben a kocsiban tartózkodott a vezető jegyvizsgáló, aki a becsapódást meghallotta, majd a bocskaikerti megállóban a sérülést megvizsgálta. A vádlott cselekménye következtében a járművön utazók körében személyi sérülés nem történt, azonban a vagon lemeze és festése is megrongálódott.

A fiatalkorú magatartásával a szerelvényen tartózkodó utasok és jegyvizsgálók életét, testi épségét veszélyeztette

– állapította meg a nyomozás.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a bűntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat felfüggesztett fk. fogházbüntetésre ítélje és állapítsa meg, hogy a fiatalkorú a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll.