Debrecen Hotels

Szíriáért imádkozott a pápa

  2018 dec 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

A nyolc éve háborútól szenvedő Szíriáért emelte fel szavát Ferenc pápa a római Szent Péter téren Advent első vasárnapján mondott beszédében.

Ferenc pápa kijelentette: az adventi időszak mindenekelőtt reményt kíván adni az embereknek.
Az egyházfő a “szeretett” Szíriában nyolc éve háborúban élő gyermekekre emlékeztetett.
“Imádkozzunk, és segítsük a keresztényeket, hogy Szíriában és a Közel-Keleten maradjanak az irgalmasság, megbocsátás és megbékélés tanúiként” – jelentette ki Ferenc pápa.

Hozzátette, hogy csatlakozik a Szenvedő Egyház (Acs) nevű katolikus szervezet vasárnapi kezdeményezéséhez, és a Vatikánban is gyertyafényt gyújtanak a Szíriában és a világ más részein háborútól szenvedőkért.
A pápa Isten bocsánatát kérte azokra, akik háborúznak, és pusztító fegyvereket gyártanak.
Advent első vasárnapján Ferenc pápa arról beszélt, hogy a következő időszak nem csak az ünnep előtti várakozásé.

A karácsonyt megelőző hetek arra szolgálnak, hogy felébredjünk mindennapi egocentrikus, beletörődő és megszokásokkal teli életritmusunkból. Nyissuk meg elménket és szívünket az emberek felé, az éhezéstől, igazságtalanságtól, háborútól szenvedő népek, a szegények, a gyengék, a magukra hagyott emberek előtt – mondta a pápa.

A római Szent Péter téren már áll az északkelet-olaszországi Friuli-Venezia Giulia tartományból érkezett 25 méteres fenyőfa, amelyen december 7-én gyújtják meg a fényeket. Készül a jesolói homokból tervezett betlehem is, amely december 24-től lesz látható.