Debrecen Hotels

Szilágyi Liliána húgát sem nevelhette volna az apja

  2022 jan 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

Kiderült, korábban a bíróság is kétségbe vonta, hogy Szilágyi Zoltán alkalmas-e a gyereknevelésre.

Szilágyi Liliána egy héttel ezelőtt mesélte el, hogy édesapja évtizedekig rettegésben tartotta, testileg-lelkileg megalázta és szexuálisan is zaklatta őt. 25 évnek kellett eltelnie, hogy Liliána el merje mondani, mi történt vele.

Miután Liliá­na elhagyta az apját, Szilágyi közölte a lányát védő anyával, hogy neki is mennie kell. Egy darabig még a közös lakásban élt, de ekkortól az ingatlanban szinte mindig ott volt egy idegen férfi, felügyelte, figyelte, mit csinál odahaza. Képtelen volt elviselni, hogy a saját házában így kell eltöltenie a napokat, így 2016 júniusában ő is elköltözött – írja a Blikk.

Liliána édesanyja később vissza akart térni, de férje kizárta otthonukból, és kisebbik lányuk, Gerda is hátat fordított neki.

A válás során a bíróság azt állapította meg, hogy Szilágyi Zoltán durva, agresszív viselkedése miatt romlott meg a házasságuk, a férfi érzelmileg zsarolta, megfélemlítette nejét és ellehetetlenítette az édesanya kapcsolattartását kisebbik lányukkal, Gerdával is, aki semmit nem tudott a 2016-ban történtekről és megtagadta édesanyját.

A bíróság szerint azonban Szilágyi nem volt alkalmas a gyereknevelésre, a Blikk úgy tudja, 2020-ban a per másodfokú ítélete ki is mondta, hogy Szilágyi Zoltánnak át kell adnia Gerdát az édesanyának, de ez nem történt meg. Addig halasztották a dolgot, míg Gerda nagykorú lett és figyelmen kívül hagyták az ítéletet.

Gerda is megszólalt néhány nappal ezelőtt az ügyben és kiállt édesapja mellett, Liliána azonban továbbra is aggódik érte és azon van, hogy megvédje húgát édesapjától.

Fotó: szeged.hu