Debrecen Hotels

Szigorúan ellenőrzött fák Hajdúböszörményben

  2021 máj 01 / #debrecen
Google ads
Google ads

Rendőrök, közterület-felügyelők, mezőőrök, polgárőrök vigyázzák a fákat a napokban Hajdúböszörményben – tette közzé a helyi önkormányzat.

Május elseje a májusfaállítás hagyománya. Hajdúböszörményben is él még ez a szép népszokás, minden évben látni elszórtan egy-két ház előtt, színes papírokkal díszített májusfát a fiatal leányok nagy örömére – írja Hajdúböszörörmény önkormányzata közösségi oldalán, majd komolyabbra fordítja a témát.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy aki nem tisztességes úton jut a felállítani kívánt fához, szabálysértést követ el. A májusfák közterületről, vagy engedély nélkül a szomszéd kertjéből történő beszerzése eljárás megindítását is eredményezheti.

Ennek megakadályozása érdekében május éjszakáján a rendőrség, közterület-felügyelők, mezőőrök, polgárőrök közreműködésével fokozott jelenlét várható a város közigazgatási területén. Különös figyelmet kapnak a díszfák, haszonfák, gyümölcsfák, valamint a virágzó virágok.

Arra is megkérik a lakosságot, hogy a forgalmat akadályozó, zavaró módon (pl.: KRESZ táblára kötözve) ne helyezzenek ki májusfát, valamint a türelmi időt követően (2-3 nap) a közterületről távolítsák el a kihelyezett fákat.