Debrecen Hotels

Szexre kényszerítették a 8 és 2 éves gyerekeket – Debrecenben tárgyalják az ügyet

  2018 Sze 24 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa 2018.09.26-án 9 órától a következő ügyet tárgyalja.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2018 márciusában I. Sz. I.r. vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A törvényszék a vádlott szülői felügyeletei jogát 3 kiskorú gyermek illetve a jövőben születendő gyermekei vonatkozásában megszüntette. J. I. II.r. vádlottat

folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek.

A bíróság által megállapított tényállás szerint I.r. vádlott 2013 óta élt élettársi kapcsolatban II.r. vádlottal és nevelték az asszony korábbi kapcsolatából született 2 kiskorú gyermeket. A vádlottak munkahellyel nem rendelkeztek, vándorló életmódot folytattak, rokonoknál, barátoknál, illetve albérletben laktak többnyire Ózdon. Rendkívül rossz szociális körülmények között éltek, elhanyagolt környezetben, alapvető bútorok nélkül. Megfelelő higiénés körülményeik nem voltak, illetve gyakran főzési lehetőségük sem volt. A család folyamatos vándorlása miatt a családgondozás kivitelezhetetlenné vált.

A nagyobbik gyermek 2013-ban kezdte meg az általános iskolát, azonban nem járt rendszeresen, elhanyagolt, gondozatlan volt a külseje, felszerelése hiányos volt, ruházata nem volt az évszaknak megfelelő. A gyermek nem fejezte be az első osztályt. A vádlottak nem biztosították a mindennapi és megfelelő élelmet sem. A vádlottak számos alkalommal a gyermekek előtt éltek szexuális életet, illetve arra kényszerítették az akkor 8 és 2 éves gyermekeket, hogy szexuális cselekményeket végezzenek. II.r. vádlott egy alkalommal a kisebbik gyermekkel aktust is létesített, amiről I.r. vádlott is tudott, azonban semmit nem tett annak megakadályozása érdekében és az esetet követően a gyermeket nem vitte orvoshoz. A gyermekeket 2014 októberben emelték ki a családból és kerültek nevelőszülőkhöz. Első nyilvános ülés.