Debrecen Hotels

Szemétlerakás tilos! Miért gyűlnek a kupakok a Liget lakóparknál?

  2021 ápr 06 / #debrecen
Google ads
Google ads

Olvasónkban küldte az alábbi képeket a Liget lakópark környékéről, ahol egy hulladék lerakást tiltó tábla alján gyűlnek a kupakok. Nem tudta, hogy került oda, de mi igen. Annyit már most elárulhatunk, hogy nem Kósa Lajos keze van a dologban.

Kedves Szerkesztőség! 

Ezzel a helyes kis szív alakú tárolóval találkoztam a Liget lakópark közelében. Érdekes választás, hogy pont a szemétlerakást tiltó tábla aljában gyűlnek a kupakok. Igaz szemét nincs,  de üríti ezt majd valaki?

Válaszukat előre is köszönöm! 

N. S

Első látásra már ismerős volt nekünk ez a tároló, hiszen októberben magunk is beszámoltunk arról az akcióról, melyet még 2020 okktóberében kezdtek a műanyag kupakok begyűjtésére.  A gyűjtéshez a műanyagtubusokat gyártó Neopac Hungary Kft. is csatlakozott. A cég folyamatosan újrahasznosításra értékesíti a fel nem használt kupakokat.

A vállalat hat tonnányi műanyagkupakból származó bevételét ajánlotta fel. Így három óvoda, a Liget Óvoda Babits Mihály Utcai, valamint Tessedik Sámuel Utcai Telephelye, illetve a Mosolykert Óvoda Kismacsi Telephelye, összesen mintegy 180 gyermek kaphat új játékokat ebből az összegből.

Balázs Ákos alpolgármester a kupakgyűjtő edények népszerűsége kapcsán kiemelte: „Aki ezekbe a szív alakú gyűjtőkbe hoz kupakot, az nemcsak a környezetvédelemben tesz fontos lépést, de még jótékony célt is szolgál.” Az alpolgármester hozzátette, hogy Debrecenben évente mintegy 600 tonna hulladék kerül újrahasznosításra a házhoz menő szelektív gyűjtés révén.

Fotó: N.S