Debrecen Hotels

Számítógép-alkatrészekkel verte át áldozatát

  2018 nov 06 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki fiktív számítógépes alkatrészek internetes eladásából húzott hasznot

2017. augusztus 23-án a vádlott egy internetes hirdetési oldalon 4 db számítógépszerver tápegységet kínált eladásra 120.000 Ft-ért.

A hirdetést megtalálva a sértett felvette a kapcsolatot a vádlottal és másnap, 2017. augusztus 24-én, a megállapodásnak megfelelően a 120.000 Ft összeget átutalta a vádlott részére az általa megadott bankszámlaszámra. A vádlott azt ígérte a sértettnek, hogy amint a számlán jóváírják az összeget, a tápegységeket futárral megküldi a részére.

Az átutalást követően a számítógép alkatrészeket a vádlott nem küldte meg, a telefonhívásokat, e-maileket követően a vádlott többször hitegette a sértettet, majd 2017 novemberétől kezdve elérhetetlenné vált.

A vádlott munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, hasonló jellegű bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát, így a hirdetés feltételekor a számítógép alkatrészek nem voltak a birtokában, így módja és lehetősége sem volt azok megküldésére, szándéka a sértett megtévesztése útján a 120.000 Ft jogtalan megszerzésére irányult.

A vádlott által a sértettnek okozott kár nem térült meg, a sértett a nyomozás során polgári jogi igényt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.