Szabadtéri fotókiállítás nyílt Debrecen belvárosában, az alpolgármester megdicsérte a Fidesz-kormányt

2022.11.24

A Magyarország 365 fotópályázatra érkezett alkotások közül 130 képet tekinthetnek meg az érdeklődők január 6-ig Debrecen főutcáján – hangzott el a kiállítás megnyitóján csütörtökön.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára emlékeztetett rá, hogy a négy éve indult pályázat mára az ország legnagyobb fotópályázatává nőtte ki magát.

Négy év alatt csaknem 120 ezer alkotást küldtek be a pályázók, ebből csak az idén 38 ezer kép érkezett

– tette hozzá, megjegyezve, hogy a tavalyi fővárosi kiállítás után a vidéki városok közül először Debrecen ad otthont a kiállításnak.

Dömötör Csaba azt mondta, ez nem véletlen, Debrecen ugyanis a magyar kultúra egyik fellegvára, ami elég ok arra, hogy “a magyar fotográfia is felvonuljon” a városban.

A Magyarország 365 fotópályázat képeiből nyitottak kiállítást Debrecenben
A Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeiből összeállított szabadtéri kiállítás Debrecenben a megnyitó napján, 2022. november 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Az államtitkár szerint a kiállított képek is bizonyítják, hogy “Magyarország tele van magával ragadó és marasztaló helyekkel, korszakos épületekkel és lüktető közösségekkel”. Örömmel nyugtázta, hogy a kiállított képek között debreceni fotográfusok munkái is szerepelnek.

Dömötör Csaba jelezte, hogy a képeket este kivilágítva tekinthetik meg az érdeklődők, de csak 10 óráig, mert igazodtak az energiaválság miatti helyi takarékossági intézkedésekhez.

Az államtitkár végezetül arról beszélt, hogy a kiállított fotók sokféle nézőpontból és árnyalatban mutatják be Magyarországot, de egy közös bennük: “nem a tökéletességről szólnak, hanem egy olyan helyről, amelyhez minden napi nehézségeink ellenére makacsul kötődünk, és amelyet szeretünk”.

Széles Diána, Debrecen turisztikáért is felelős fideszes alpolgármestere azt mondta,

2010-től, amióta Fidesz-kormány van Magyarországon, a turizmus paradigmaváltáson ment keresztül: a vidék-Magyarországot is szeretnék “felemelni”, a turisták igazi célpontjává tenni.

Széles Diána Debrecen alpolgármestere
Széles Diána (Fidesz-KDNP) alpolgármester beszél a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeiből összeállított szabadtéri kiállítás megnyitóján Debrecenben 2022. november 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Debrecen kiemelten fontos helyszín ebből a szempontból, a kormánytól számos lehetőséget kapott, és élt is vele: olyan turisztikai fejlesztési hullámot indítottak el a régióban, amivel magas színvonalon tudják kiszolgálni a vendégeket – tette hozzá. “Magyarország szeretetét szeretnénk átadni a debrecenieknek és az ide látogatóknak” – hangoztatta Széles Diána.

Kaiser Ottó fotográfus
Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke beszél a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeiből összeállított szabadtéri kiállítás megnyitóján Debrecenben 2022. november 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Kaiser Ottó fotográfus, a Magyarország 365 fotópályázat zsűrijének elnöke azt mondta, “idén karácsonykor Magyarország fotóalbuma Debrecen főutcáján sétálgatva is fellapozható”.

az eredeti hír itt elérhető