Debrecen Hotels

Szabadnapos rendőr fogta el a betörőt

  2018 feb 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

A hajdúszováti körzeti megbízott tetten érte azt a helyi férfit, aki kétszer akart ugyanabba a házba betörni.

Egy férfi értesítette telefonon 2018. február 1-jén 9 óra körül a hajdúszováti körzeti megbízottat arról, hogy a szomszédjába egy férfi akar betörni. A szabadnapos rendőr a helyszínre ment, ahol észrevette, hogy az ismeretlen a ház bejárati ajtaját feszegeti, ezért szolgálatba helyezte magát és elfogta a 27 éves férfit.

A rendőrök a helyi lakost előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. január 31-én ugyanebbe a házba tört be és műszaki cikkeket tulajdonított el, azonban egy televíziót már nem tudott magával vinni, ezért másnap visszatért. A férfi egy gipszkarton falat átrúgott, hogy az egyik szobából a televíziót el tudja lopni, azonban az már nem fért ki az ablakon, ezért próbálta a bejárati ajtót befeszíteni. A körzeti megbízott ekkor érte tetten az elkövetőt. A nyomozók a gyanúsítottnál tartott házkutatás során hiánytalanul megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított műszaki cikkeket. A hajdúszováti férfi beismerő vallomást tett.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.