Debrecen Hotels

Sürgősséggel tárgyalja a miniszterelnök és a miniszterek fizetését az Országgyűlés

  2022 jún 13 / #debrecen
Google ads
Google ads

Kétnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, hétfőn interpellációk, azonnali kérdések és kérdések is elhangzanak a Házban.

A napirend előtti felszólalásokat megelőzően az Országgyűlés megemlékezik a közelmúltban 99 éves korában elhunyt Horváth Lászlóról, Kiskunhalas volt országgyűlési képviselőjéről, aki 1990 és 1994 között a Független Kisgazdapárt (FKGP), majd az abból kivált Egyesült Kisgazdapárt (EKGP) frakciójának tagja volt.

A parlamenti honlapon található napirendi javaslat szerint mintegy három órán keresztül interpellálhatnak, azonnali kérdéseket és kérdéseket tehetnek fel a képviselők.

A parlament megvitatja az egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat bizottsági jelentéseit és az összegző módosító javaslatát.

A sürgősséggel tárgyalt előterjesztés az alaptörvényben újraszabályozott különleges jogrenddel függ össze, illetve tartalmaz rendelkezéseket a miniszterelnök és a miniszterek fizetéséről is.

(MTI)

Fotó: Orbán Viktor beszédet mond, miután ötödik kormányának tagjai esküt tettek az Országgyűlés plenáris ülésén május 24-én.  MTI/Koszticsák Szilárd

Megoldódhatnak Orbán Viktor anyagi gondjai: duplájára növelnék a fizetését egy salátatörvénnyel

A pénzügyminiszter bemondta a rádióban, hogy jövőre 5-6 százalék közötti inflációval terveznek