Debrecen Hotels

Súlyosabb büntetést kaptak a sámsoni erőszakolók

  2018 Sze 18 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet: I.r. vádlott szabadságvesztés büntetését és közügyektől eltiltását is 9 évre súlyosította.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2018 márciusában J. R I.r. vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. J. R. M. II.r. vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik felmentésért illetve enyhítésért fellebbeztek.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett évek óta ismerték egymást Hajdúsámsonban, II.r. vádlott a sértett között közelebbi kapcsolat is kezdett kialakulni. 2016 májusában I. és II.r. vádlott együtt italozott. II.r. vádlottnak előre megbeszélt randevúja volt a kiskorú sértettel, azonban a találkozón mindkét vádlott megjelent ittas állapotban. A sértett csak II.r. vádlottra számított, de nem gyanakodott és mindhárman elmentek egy lakatlan faházhoz. Ott folytatták az italozást, a vádlottak unszolására a sértett is ivott a borból. A lány az ital hatására rosszul lett, már felállni sem bírt. Kis idő elteltével I.r. vádlott vetkőztetni kezdte a sértettet, aki ugyan azonnal rászólt, hogy ezt ne tegye, védekezni is próbált, II.r. vádlott azonban lefogta a lányt és I.r. vádlott megerőszakolta. Az esti órákban átvitték a lányt egy másik faházba, ahol I.r. vádlott újra erőszakoskodott a sértettel.