Debrecen Hotels

“Strandolj a zene hullámain!” Debreceni diákok tervezték meg az Aquaticum augusztus 24-ei programját

  2022 júl 29 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az Aquaticum Debrecen Strand középiskolások részére hirdetett ötletpályázatot egy a strand területén általuk elképzelt szabadidős program megvalósítására. A pályázat eredményéről sajtótájékoztató keretében számolt be Széles Diána, Debrecen alpolgármestere és Kovács Dániel, az Aquaticum Debrecen Kft. marketingigazgatója 2022. július 29-én.

Amint azt Széles Diána elmondta, a pályázat fő célja az volt, hogy felhívja a középiskolások figyelmét a turizmussal kapcsolatos pályákra, azok közül is elsősorban a rendezvényszervezésre. “Keressük ugyanis azokat a hazájukat, városukat szerető, azokért tenni is akaró fiatal tehetségeket, akik később ennek a területnek a szakember-utánpótlását biztosíthatják”.

Az alpolgármester szavai szerint nagyon jól sikerült a pályázat, melynek nyeresei a jövő reménységei, akikre számítani lehet ezen a területen. Augusztus 24-re modern, fiatalos, zenés strandprogrammal készülnek, melyre várhatóan nagyon sokan lesznek majd kíváncsiak.

Ehhez a helyszín mellett a szakmai hátteret is az Aquaticum Debrecen Strand biztosítja.

Kovács Dániel, az Aquaticum Debrecen Kft. marketingigazgatója szerint sikerült a nyári szünidő ideje alatt is rávenni a középiskolás diákokat arra, hogy pályázzanak, mert számos kiváló ötlet érkezett, például görög- vagy hawai-tematikára felfűzött egész napos programokról. Volt olyan pályázó, aki az elképzelt esemény internetes honlapját is összeállította. A pályázat tehát elérte célját, s a nyertesekkel közösen, az ő elképzeléseik alapján az Aquaticum Debrecen Strand egy csodálatos eseményt fog szervezni augusztus 24-re.

Kovács Dániel reményét fejezte ki, hogy az önkormányzat támogatásával ebből akár hagyományt is lehet teremteni, s jövőre újra meghirdetni ezt a pályázatot, hogy újabb tehetségeket fedezzenek fel e szép, de nem egyszerű szakma számára. 

A nyertes csapat tagjai – akik a Medgyessy-gimnázium diákjai, Bordás Réka, Kiss Zsófia és Sitku Regina – közül jelen lévő Bordás Réka a sajtótájékoztatón elmondta:

hálásak, hogy a pályázat révén egy valódi esemény megszervezésének részesei lehetnek, hiszen a jövőben is ezzel szeretnének foglalkozni. Azért is jelentkeztek erre a pályázatra, mert szeretnének minél több tapasztalatot szerezni a rendezvényszervezés területén.

Pályázatuk címe: Strandolj a zene hullámain! – azaz ugorjunk együtt fejest a zenei stílusokba. A megvalósuló esemény keretében kölönböző zenei stílusokhoz kapcsolódnak majd vizes játékok, játszóház, valamint salsa-táncóra és tehetségkutató. Az utóbbiról már a nyertes csapat másik tagja, Sitku Regina beszélt. A tehetségkutatót feltörekvő zenekarok és énekesek számára találták ki, akik másfél-három perc időtartamú, saját vagy más előadóktól származó produkciókkal nevezhetnek. A produkciókat szakmai zsűri fogja bírálni. A napot pedig az STK x DCK formáció koncertje zárja majd, illetve ennek tagjai is beszélnek majd saját sikereikről, ezzel is inspirációt adva kortársaiknak ahhoz, hogy valósítsák meg álmaikat.