Debrecen Hotels

Sportcentrumot építenek Józsán

  2018 okt 04 / #debrecen
Google ads
Google ads

Új sportcentrum épül Debrecen-Józsán. A Gönczy Pál utcán létrejövő fejlesztéssel már nemcsak kereskedelmi, egészségügyi, hanem sportközpont is várja a városrészben élőket.

A városi közgyűlés 2015 áprilisában döntött arról, hogy az MLSZ pályaépítési program keretein belül 2 db kisméretű műfüves pálya létrehozására pályázik. A sikeres pályázati projekt keretében kialakított pályák 2017. június végére elkészültek.

Ezzel egyidejűleg megkezdődött a Sportcentrum kiszolgáló épületének tervezése. A tervező egy olyan épületet képzelt el a területre, amely elhelyezkedését, kialakítását tekintve illeszkedik a különböző sporttevékenységekhez, és ugyanakkor a látogatók számára vizuális élményt biztosít. Ezeknek megfelelve az épület korszerű öltözőket – köztük akadálymenteset is -, büfé-klubhelyiséget biztosít a látogatók részére, valamint fedett terasszal és az ehhez kapcsolódó lelátó résszel is rendelkezik.

A létesítmény több mint nettó 80 millió forintból épült meg, a berendezése további nettó 10 millió forint lesz, melynek

30 százalékát a debreceni önkormányzat biztosítja, míg 70 százalékát TAO-s forrásból finanszírozzák.

Az épület átadása folyamatban van, a Sportcentrum befejezése után egyidejűleg vehetik majd használatba a sportolók és a szurkolók.

A területen jelenleg az elektromos hálózat bővítése zajlik, melynek segítségével az esti időszakban villanyfényes pályán sportolhatnak a józsaiak. Előkészítés alatt áll egy 220 méter hosszú, 1,5 méter széles, a műfüves pályákat körülölelő, szegélykővel ellátott természetes talajú futópálya, amely az év végére elkészülhet önkormányzati forrásból.

Ugyancsak ezen a területen lesz kialakítva egy kondipark a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében. A beruházás a központi közbeszerzési eljárás és az időjárás függvényében ez év végén vagy 2019. elején készül el.   

A kertészeti tervek a Park területére elkészültek, a tereprendezési munkák október végén, november elején kezdődhetnek meg.

A Sportcentrum a tervek szerint 2018 decemberében készül el, ekkor vehetik majd birtokba a Józsán élők. A Debreceni Sportcentrum munkatársai egy időbeosztást és pályafoglalást biztosító rendszert alakítanak ki annak érdekében, hogy tervezetten tudják igénybe venni a létesítményt a sportolni vágyók – mondta Becsky András, az üzemeltető Debreceni Sportcentrum NKft ügyvezetője.

Annak érdekében, hogy könnyen megközelíthető legyen a Sportcentrum, a debreceni önkormányzat saját forrásból 200 méter hosszban utat és járdát épít, valamint parkolóhelyeket alakít ki.

Fotók: Kiss Annamarie