Debrecen Hotels

Sargentini-jelentés – A CDU-ban támogatják Manfred Weber álláspontját

  2018 Sze 10 / #debrecen
Google ads
Google ads

A német Kereszténydemokrata Unióban (CDU) támogatják Manfred Weber álláspontját a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló, úgynevezett Sargentini-jelentéssel kapcsolatban – jelezte a párt főtitkára hétfőn.

Annegret Kramp-Karrenbauer a CDU berlini elnökségi ülése után sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta: Manfred Weber egyértelművé tette, hogy “a jogállamiságot, a véleményszabadságot, a terítéken lévő kérdéseket tekintve nincs kedvezmény az Európai Néppárt (EPP) tagjainak”.

“Ez azt jelenti, és ezt (Manfred Weber) be is jelentette, hogy ha a magyar fél részéről nem tapasztalhatóak megfelelő jelek, és a dolgok állása nem változik a maihoz képest, akkor támogatná egy ilyen (az EU-s alapszerződés hetes cikke szerinti) eljárás megindítását” – fejtette ki a CDU főtitkára.

“Ez az álláspont támogatásra talált a CDU-ban” – tette hozzá Annegret Kramp-Karrenbauer.
Manfred Weber a CDU elnökségi ülésének vendége volt. A testület biztosította a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusát arról, hogy támogatja törekvését az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelölti tisztségének elnyerésére.

A CDU főtitkára elmondta, hogy egyhangúlag támogatják Manfred Webert, aki “hídépítő” politikus, “különösen a megosztó hatású vitákban”.

A 751 tagú EP-ben 34 képviselő tartozik a CDU/CSU-hoz.
Az EP szerdán szavaz a Sargentini-jelentésről.