Debrecen Hotels

Saját ajánlásával ment szembe Merkely Béla – véletlenül derült ki, hogy Szputnyikra Janssent is lehet oltani

  2021 nov 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

A központi utasítás szerint a Szputnyik koronavírus-vakcinájára csak Pfizert, Modernát, Sinopharmot és Szputnyikot lehet oltani, ezzel szemben Merkely Béla az RTL Klub reggeli műsorában azt újságolta, hogy ő Janssent kapott harmadiknak.

24.hu emlékeztet arra, hogy korábban Merkely is azt mondta, nem javasolt a Szputnyikra Janssent oltani:

„Az mRNS vakcina után jöhet vektorvakcina (például az egy dózisú Janssen), míg az AstraZenecát vagy Szputnyik V-t kapottaknak más típusú oltóanyagra van szükségük.”

Nemrég Gulyás Gergely is Janssent kapott a Szputnyikra, ennek gyakorlati haszna volt főleg: szabadon utazgathatott nyugatra is.

Három vakcinával volt beoltva a most koronavírusos Gulyás Gergely – ezeket kapta meg korábban

Miután a hírt felkapta a kormánykritikus média, a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága közleményt küldött a 444.hu szerkesztőségének:

„Merkely Béla a nemzetközi gyakorlat és ajánlás szerint vette fel a harmadik oltást”.

Azt is hozzáteszik, hogy az NNK még a nyáron jelentetett meg szakmai ajánlást arról, hogy kinek, milyen típusú koronavírus elleni oltóanyagot javasol harmadik vakcinaként, azóta pedig már

„rendelkezésre állnak olyan újabb klinikai eredmények és nemzetközi ajánlások, melyek alapján dr. Merkely Béla – az oltást végző orvosával egyeztetve – felvehette a Janssent a két korábbi, Sputnik oltás után”.

Ami tény: ezt nem verték nagydobra, és csak véletlenül derült ki.