Rovó László orvosprofesszort választotta rektorjelöltnek az SZTE szenátusa

2017.12.18

A Szegedi Tudományegyetem szenátusa hétfőn, abszolút többséggel, Rovó László orvosprofesszort választotta rektorjelöltnek – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A közlemény szerint az SZTE vezetésére kiírt pályázatra Gulyás László (SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar), Máté-Tóth András (SZTE Bölcsészettudományi Kar) és Rovó László (SZTE Általános Orvostudományi Kar) nyújtott be pályázatot.

A jelöltek az egyetem szenátusának ülésén ismertették programjukat, válaszoltak a kérdésekre, majd a testület tagjai véleményezték a rektori pályázatokat. Ezt követően az 52 tagú szenátus egy fordulóban, abszolút többséggel Rovó Lászlót választotta rektorjelöltnek.
A választás eredményét az egyetem megküldi a fenntartónak, aki azt továbbítja a megbízás kiadására jogosult köztársasági elnök részére. Az SZTE új rektora – megbízatása esetén – 2018. július 1-jétől négy évig tölti be vezetői tisztségét.

Szabó Gábor akadémikus – akinek második rektori ciklusa 2018. június 30-ig tart – 2010 óta irányítja a Szegedi Tudományegyetemet.

az eredeti hír itt elérhető