Debrecen Hotels

Rossz néven vette a fideszes polgármester, hogy számon kérték rajta az 50 milliós EU-támogasból épített palotát

  2023 jan 25 / #debrecen
Google ads
Google ads

Kacsalábon forgó „falusi szálláshelyet” talált Pétervásárán Hadházy Ákos, amire 50 millió forint EU-s támogatást kapott a város fideszes polgármestere.

A jelek szerint itt tölti a betegszabadságát is… Eged Istvánt MUNKAIDŐBEN találtam a jakuzzis, tornyos kastélyocskában, egy helyi kísérőm szerint a parkolóban a szolgálati Opel állt

– derítette ki a független parlamenti képviselő.

A közösségi oldalán arról is beszámol, hogy a fideszes városvezető azt is mondta, hogy éppen takarít. Bár múlt kedden, kora délután jártam ott, szerinte nem volt munkaidőben, mert „egyfajta betegszabadságon” van.

Reméljük, hogy ez nincs így, mert akkor ez táppénzcsalás gyanús…

– tette hozzá.

Hadházy Ákos szerint 50 millió forint nagyon sok pénz, van, aki egész életében nem lát ennyit, egy kezdő tanár pedig 15 év alatt keresne ennyit.

Persze ezen felül az Eged család még további több, mint 58 millióhoz jutott a piszkos Brüsszel miatt, a Vidékfejlesztési Programból.

Mivel a beszélgetésünkkor még ezt nem tudtam, sajnos nem tudtam megkérdezni, hogy mit rejtett az az öt projekt, ami a hivatalos adatbázisban „Helyi vidékfejlesztési stratégia” néven fut, leírás nélkül.

– jelentette ki, és elmondta, hogy a beszélgetés nagyon bizarr volt. A polgármester arra nem válaszolt, hogy a helyi adóbevételt akarta-e növelni a beruházással, de szerinte minden rendben van, hiszen láthattam, hogy a „projekt megvalósult”, tehát nem történt lopás.

Az lehet, hogy nem történt, de az biztos, hogy egy újabb példáját látjuk annak, hogy Orbánék hogyan fizetik ki az embereiket a gaz Brüsszel pénzéből.

A luxusvillának kinéző „falusi szálláshely” egyébként valóban működik szállásként is, foglalható a szallas.hu oldalon, és van néhány pozitív visszajelzés is. A polgármester egyelőre nem ott lakik, bár mint láttuk, ott tölti a betegszabadságát.

Persze, azt is jó tudni, hogy ezeket az EU-s projekteket csak öt évig kötelező fenntartani, utána nyugodtan lehet azt mondani, hogy befuccsolt a vállalkozás, inkább használjuk lakásként…

– zárta gondolatait.