Debrecen Hotels

Robotszumó a Kossuth Gyakorlóban

  2018 Már 29 / #debrecen
Google ads
Google ads

Lego robotok küzdöttek meg egymással szerdán a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában. A programozott szerkezeteket gyerekek építették a robotika szakkörön.
Nem túlsúlyos japán harcosok, hanem apró robotok próbálták meg egymást kilökni egy kör alakú pályáról szerda délután a Kossuth Gyakorló Arany János téri iskolájában. A második alkalommal megrendezett városi Lego Sumo Bajnokságra a házigazda Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája mellett tíz intézményből, köztük egy balmazújvárosi iskolából és egy gimnáziumból is érkeztek kétfős csapatok saját építésű versenyzőikkel.

– Csaknem hat éve tartunk robotika foglalkozásokat az Arany János téren, amelyek kifejezetten népszerűek a gyerekek körében. Játékosan fejlesztik a diákok mechanikai készségét, illetve bevezetik őket a programozás világába – mondta Denichné Hajdu Mónika Tímea intézményvezető-helyettes.

A városi Lego Sumo Bajnokságot az egy pályaorientációs pályázat keretein belül rendezték meg, amelynek célja, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését a természet- és műszaki tudományok, valamint a matematika és az informatika iránt. Az a robot győzött, amelyet a három perces összecsapások alatt a legkevesebbszer szorítottak ki a 123 centiméteres mini dohjóról.

Eredmények:

I. MASTERS – Kossuth Gyakorló Arany János téri feladatellátási hely (Kovács Zalán és Győrvári Viktor, felkészítő tanáruk Ardai Sándor)
II. KISOTÓ – Gönczi Pál Általános Iskola (Szentesi László és Kerekes Tamás, felkészítő tanáruk Fazekas Sándorné)
III. Balmaz-BrickMaster – BSZC Veres Péter Gimnázium és Szakközépiskola (Gercsák Tamás, Höbe Erik, felkészítő tanáruk Orbán Róbert)

unideb.hu