Debrecen Hotels

Robbanást szimuláltak Hajdúszoboszlón

  2018 Sze 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

Külsővédelmi tervgyakorlaton vettek rész a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelem szakemberei, Hajdúszoboszló város vezetőivel közösen. Az irányítói feladatokat a katasztrófavédelem megyei operatív törzse látta el. A feltételezések szerint szerdán délelőtt Hajdúszoboszló külterületén egy közúti tartálykocsi töltésekor műszaki meghibásodás miatt robbanás történt, majd gáz szabadult a levegőbe, ezután átterjedt a város lakott területei felé.

A baleset helyszínére vonultak a hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók. A műszaki mentést a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A robbanás következtében a közúti vasúti átfejtő üzem területén három ember eltűnt, őket kellett a gyakorlat keretein belül a hivatásos tűzoltóknak hővédő ruhában, védősugár mellett kimenteni. Az üzem környező utcáiban lakóépületek károsodtak. A kiszabadult veszélyes anyag miatt a katasztrófavédelmi mobil labor szakemberei méréseket végeztek, amelyek nem jelezték a veszélyes gáz jelenlétét a levegőben.

A külsővédelmi tervgyakorlatot Dr. Sóvágó László Hajdúszoboszló város polgármestere nyitotta meg, majd a feladatok végrehajtása után Kovács Ferenc tű. dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója értékelte résztvevők munkáját.

Fotós: Lakóczi Sándor tű. százados