Debrecen Hotels

Rendszeres lesz a véradás a debreceni Nagyállomáson

  2021 jún 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

Tizenkilencen jelentkeztek vért adni a debreceni MÁV Állomáson, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének első hóeleji véradásán, mely ezután rendszeres lesz az épület Kultúrvárójában. Minden donor kávékupont kapott, és ez még csak a kezdet.

– Szívesen adok vért, ha tudok ezzel segíteni, számomra ez nem teher – mondta Kovácsné Fejes Krisztina az első a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének első Menetrendszerű véradásán a debreceni MÁV Állomáson június 1-én. Mint a válaszaiból kiderült, elkötelezett véradó, 27-szerre adott vért, a Magyar Vöröskereszt debreceni tagja. – Ha rendszeres lesz itt a véradás, akkor igénybe veszem, mert a közelben dolgozom. Igaz, ma a szabadnapomon jöttem be – jegyezte meg az alkalmon, hiszen a MÁV Állomáson tartja ezen túl a Vöröskereszt területi szervezete az évek óta hagyományos „hóeleji véradást”. 

Kávékupon szeptember végéig 

Minden véradó kávékupont kapott, melyeket a debreceni Panero Pékségben használhatnak fel helyben, a teraszon (Piac u. 30.). A nyári hónapokban a Vöröskereszt nyilvános debreceni véradásairól ezzel az ajándékkal távozhatnak a donorok. – A véradókat szeretnénk ösztönözni ezzel – jegyezte meg véradása után Bozó Ágnes, a pékség munkatársa, aki a hóeleji MÁV-véradáson adott 25. alkalommal vért. 

Fotók: Gyarmati Gábor