Debrecen Hotels

Rendőrök elől menekült a hajdúsámsoni férfi, a fák állították meg

  2020 okt 12 / #debrecen
Google ads
Google ads

A körzeti megbízottak vasárnap 18 óra körül igazoltatni akartak egy személyautót Hajdúsámsonban. A Renault mögött felkapcsolták a szolgálati gépkocsi megkülönböztető jelzését, azonban a jármű sofőrje gázt adott, és megpróbált elmenekülni az egyenruhások elől. A rendőrök követni kezdték a gépkocsit, ami nem sokkal később lesodródott az útról és több fának is nekiütközött.

A jármű vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A körzeti megbízottak ellenőrizték a 37 éves férfi, valamint a gépkocsi adatait is és további mulasztásokat, hiányosságokat tártak fel. Kezdődött azzal, hogy a sofőrt a Debreceni Járásbíróság és a Debreceni Rendőrkapitányság is eltiltotta a vezetéstől, majd kiderült, hogy az autót korábban kivonták a forgalomból, és egy másik gépjármű rendszámtáblája volt felszerelve rá.

A férfi nem sérült meg a balesetben, így az egyenruhások a helyszínen elfogták, majd előállították és kihallgatását követően őrizetbe vették járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt. A Debreceni Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség, valamint egyedi azonosítójel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárást indított a hajdúsámsoni lakossal szemben.