Debrecen Hotels

Rendőrkutya szagolta ki a betörőt Nádudvaron

  2019 jan 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Rendőrkutya vezetett a nyomára annak a betörőnek, aki egy utcájában lévő házba tört be Nádudvaron.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2019. január 25-én 7 óra körül arról, hogy Nádudvari lakatlan ingatlanjába ismeretlenek betörtek és onnan elektronikai eszközöket, ruhaneműket és élelmiszereket tulajdonítottak el. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd nyomkövető kutyát indítottak. Az eb rövid úton a feltételezett elkövető nyomára vezette az egyenruhásokat és a helyszíntől mindössze pár házra adott jelzést.

A rendőrök elszámoltatták az ingatlan lakóját, majd házkutatást tartottak nála, amely során az eltulajdonított tárgyakat hiánytalanul megtalálták. I. Jánost előállították a nyomozók a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A 39 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított szinte mindent átpakolt a saját házába a szomszédos ingatlanból és amikor betörte a lakatlan épület ajtaját még a kezét is megvágta.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a nádudvari lakossal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.