Debrecen Hotels

Rekordközeli nevezés érkezett a Buzánszky Kupára

  2018 okt 01 / #debrecen
Google ads
Google ads
Elkészült a 92 csapatos Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa őszi küzdelmeinek beosztása. A sorsolást csütörtökön tartották több neves korábbi labdarúgó részvételével a Nagyerdei Stadion Red&White bárjában.

– Egy kiváló játékost, és egy végtelenül korrekt, egyenes embert ismertem meg Buzánszky Jenő személyében. Ő volt az a nagybetűs ember, aki igazi példakép a magyar labdarúgók számára – így emlékezett az Aranycsapat legendás hátvédjére Gelei József olimpiai bajnok labdarúgó a Buzánszky Kupa csütörtöki sorsolásán.

Sándor Mihály újságíró is megemlékezett az egyetemi kupa névadójáról, akit a Vasutasból aranybányász: beszélgetések Buzánszky Jenővel című könyvének írásakor ismert meg közelebbről. A sporttörténész elmondta, hogy jelenleg a DEAC történetéről szóló kötet elkészítésén dolgozik, amely várhatóan 2021-re készül el.

A szeptember 27-i sorsoláson részt vett Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC Sport Kft. ügyvezető igazgatója, Bernáth Csaba, a DVSC korábbi labdarúgója, Máté Péter, a DEAC jelenlegi játékosa, Kulcsár Zsolt, a kupa alapító-ötletgazdája, valamint Sánta János, a DEHÖK elnökének sportügyi megbízottja.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa 2018/19-es őszi küzdelmeire a 96 csapatos eddigi rekordot megközelítve idén 92 együttes nevezett. A nőknél 4 csapat: a DEAC, a DEteSok Vénusz, az oldsCOOL, valamint a Sinter Ladies FC indul.

A Divízió 3-ban rekordszámú jelentkezés volt, itt 60 gárda mérkőzik majd. A divízió 2-ben 16, a Superligában pedig 12 csapat kezdi meg a küzdelmeket.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa őszi küzdelmeinek első mérkőzéseit október elsején játsszák.

Bővebb információ és a csoportok beosztása a buzanszkykupa.hu oldalon érhető el.