Debrecen Hotels

Rapport Richárd már biztosan történelmet ír a stavangeri sakkversenyen – így verte meg Karjakint

  2021 szept 15 / #debrecen
Google ads
Google ads

Rapport Richárd a sakkozók stavangeri szuperversenyének keddi hetedik fordulójában a világos bábukat vezetve nyert a torna korábbi kétszeres győztese, az orosz Szergej Karjakin ellen a viadal honlapjának beszámolója szerint.

A magyar nagymester ezzel nem csupán első helyét erősítette meg, s áll 15,5 pontjával az élen a hat klasszis játékost felvonultató viadalon, hanem új csúcsot is felállított. Rapport eddigi teljesítményével, a klasszikus partikat tekintve a keddi sikere révén már 5,5 pontnál tart, ezzel – a nemzetisport.hu beszámolója szerint – pedig megdöntötte az eddigi 2763-as magyar értékszám-rekordot, amelyet Lékó Péterrel közösen tartott ez év februárja óta.

A csúcs pillanatnyilag 2778 pont, és ezt akár még tovább is növelheti a tornán hátralévő három fordulóban. A FIDE-ranglistán ez a pontszám Ricsinek a 6. helyre lenne elég, holtversenyben az amerikai Wesley So-val:

A péntekig tartó norvégiai szuperversenyen mindenki kétszer találkozik mindenkivel, és a tíz forduló alapján hirdetnek végeredményt. Rapport szerdán, a nyolcadik körben a norvégok világbajnoki címvédője, Magnus Carlsen ellen ül asztalhoz.

Fotó: Facebook/NorwayChess