Debrecen Hotels

Rablás miatt kell felelnie a debreceni ékszerüzletet kirabolni próbáló testvérpárnak

  2022 szept 13 / #debrecen
Google ads
Google ads

Mint arról korábban hírt adtunk, 2022. január 27-én két férfi rontott be egy debreceni ékszerüzletbe. Egyikőjük fegyvert szegezett az eladóra, majd mindketten ütni-verni kezdték. A sértett és támadói között dulakodás alakult ki, majd a gyanúsítottak üres kézzel, a fegyverüket is hátrahagyva kényszerültek elmenekülni.

A rendőrök összehangolt és gyors reagálásának köszönhetően, percekkel a bejelentést követően elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőit.

A 46 éves férfit és 37 éves öccsét gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2022. január 29-én elrendelt. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya jelenős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást velük szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait megküldték az illetékes ügyészségnek.