Debrecen Hotels

Pusztulás és megújulás váltja egymást a Vágóhíd utcai kerékpárútnál

  2021 okt 10 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk épül a belvárost a Panoráma úttal összekötő kerékpáros sztráda Debrecenben. A beruházásnak több szakasza van. A Wesselényi utcai rész már elkészült. Megújult a Vágóhíd utcai felüljáró aljában lévő csomópont is. Augusztusi híradásunkból kiderült, hogy a munka az egykori dohánygyártól a Zsibogóig tartó szakasszal folytatódott. Akkor még csak az előkészítő munkálatokról tudtunk hírt adni, de most friss, sima aszfaltra és frissen felbontott felüljáróra leltünk a Vágóhíd utcán. Tudjanak meg többet, tartsanak velünk!

Jól halad a Lion Office Center és a Zsibogó között haladó kerékpárút építse a Vágóhíd utcán. A térkőből készült gyalogjárda elkészült, mellette kerékpáros aszfaltcsík fut. A festés még hiányzik, ami nem is csoda, hiszen a Zsibogóhoz érve kiderül, hogy a munka még javában zajlik. Több rakás térkő és szegély sorakozik a korlátok mellett.

A Zsibogó felé közeledve jól megfigyelhető, hogyan fonódik össze az enyészet és a megújulás Debrecenben. Az új járda mellett némán pusztul az egykori Loki-pálya.

A (kis) Loki pálya régen

Íme a terület most:

 

Egy kicsit előrébb, A Vágóhíd utcai felüljáró tetején is megkezdődött a munka. Az egykori temető melletti szakaszon eddig nem volt járda. Erre nagyon régen szükség volt már. Aki eddig tovább akart menni, az a jobbkéz felől lévő meredek, egyszemélyes lépcsőn baktathatott lefelé kerékpárral a vállon, vagy anélkül.

A felüljáró Zsibi felé vezető részét most felbontották és láthatóan szélesítére törekszenek. Sokan lesznek azért hálásak. A korábbi lépcső helyett (pár méterrel arrébb) szélesebb és biztonságosabb verzó várja majd az arra járókat.

CS.I: