Debrecen Hotels

Pünkösdi és gyermeknapi programok Debrecenben és Hajdú-Biharban – ajánló a hosszú hétvégére

  2023 máj 25 / #debrecen
Google ads
Google ads

A háromnapos hétvégén Hajdú-Bihar megye számos települése nyújt kikapcsolódási lehetőséget az egész család számára, különös tekintettel a vasárnapi gyereknapra.

Debrecen Drive 2023: lesz itt minden, ami gurul

Harmadik alkalommal rendezik meg a Debrecen Drive járműipari fesztivált május 26-28. között a Nagyerdőben. Papp László, Debrecen polgármestere azt mondta, a járműipar átfogó bemutatójára készülnek, látható lesz “minden, ami gurul”: új autókat, oldtimereket, sportautókat, motorokat, erő- és munkagépeket, rendőrségi, tűzoltó- és mentőautókat, katonai járműveket, autó- és repülőmodelleket, rally autókat, gokartokat láthatnak majd az érdeklődők. További részletek itt.

Gyermeknap a Zoo Debrecenben

Május 27. és 29. között 9:00-tól 18:00-ig a gyermekeké lesz a főszerep Debrecen legsokszínűbb szabadidős létesítményében, ahol a tavasszal megújult természet csodáival, korlátlan vidámparki kalandokkal és nagyszabású programkavalkáddal várnak kicsiket és nagyokat. Részletek a programokról itt.

Gyereknapi nyitóhétvége az Aquaticum Strandon

2023. május 27-én szombaton Campus Rádió Beach, Kíváncsi Katica mesezenekar koncert, Csillámos testfestés és kreatív foglalkozás és Gyermeknapi pancsi party várja a látogatókat. Május 28-án vasárnap és május 29-én hétfőn pedig Csillámos testfestés és kreatív foglalkozás és Gyermeknapi pancsi party. Részletes programok itt.

Nagymacsi gyermek- és családi nap

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő és Halász D. János a Demki ügyvezetője köszöntője után 10:00-kor Réti Tibor „Tibi bácsi” interaktív gyermekkoncertje fogadja a Nagymacsi gyermek- és családi nap látogatóit a közösségi házban. Ezután interaktív lovagi bemutatót tart a Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesület, fellép a Debreceni Népi Együttes, de lesz motoroztatás és kutyás bemutató is. A programok 15:00 óráig tartanak, részletek a demki.hu-n.

Gyereknap Kismacson

Kismacson délután 14:00-17:00 között számíthatunk színes progamokra május 27-én szombaton. Az aszfaltrajzverseny után mesemondás, interaktív kutyabemutató és szabadtéri diszkó várja a gyerekeket, de lesz ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozás is a kismacsi közösségi házban. Részletek a demki.hu-n.

Gyereknapi forgatag a Sziget-kéken

Gyereknapi forgataggal várják a kicsiket május 28-án vasárnap 10.00-18.00 óráig a Sziget-kék Tematikus Játszóparkban (Nagyerdei körút 19.). A rendezvényt Gólyalábas toborzók nyitják, majd különböző előadások, kesztyűs bábjátékok, népmesék, utcaszínház veszi kezdetét, érkeznek előadók Spanyolroszágból, Lengyelországból, Olaszországból és az Egyesült Királyságból is. A részletes programokat itt lehet megtekinteni.

Liget téri Sportnap, Gyermeknap és Piknik

Május 27-én szeretettel vár mindenkit a Liget téri Sportnap, Gyermeknap és Piknik Csapókert szívében, ahol 10:00-15:00 óra között interaktív zenés műsorok, izgalmas, játékos versenyek és kreatív foglalkozások várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A köszöntő után Erdős Fruzsi énekesnő, interaktív zenés gyerekműsorával indul a nap, ezt követően különböző tánc- és művészegyüttesek lépnek színpadra, de lesz kispályás labdarúgó torna és szépségverseny is. Részletes program az esemény Facebook oldalán.

Gyereknap a hajdú-bihari tűzoltóságokon

Vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket a Hajdú-Bihar vármegyei hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon. A programban részt vevő tűzoltóságok listája itt tekinthető meg.

Jótékonysági gyermeknap lesz Tégláson

Május 28-án, pünkösdvasárnap rendezi meg a Tündérkör Alapítvány a 8. Tündérfutás és Jótékonysági Gyermeknapját a téglási gokartpályáján. Ami még várja a kilátogatókat: készségfejlesztő, kézműves és interaktív sátrak, lufibohóc, csillámtetoválás, arcfestés, édességosztás, légvárak, kiállított F1 versenyautók, oldtimer, chopper és Simson motorok. További részletek itt.

Vár a Zsuzsi Erdei Vasút

Vasárnap a Máltai Szeretetszolgálat kézműves kuckójában a gyerekek különböző rajzokkal, színekkel, kreatív ötletekkel kidíszithetik a papír Zsuzsi mozdonyt. A karitatív gyermeknapi program az önzetlenség és az összefogás jegyében telik Hármashegyalján 2023 május 28-án vasárnap. A szervezők arra kérnek minden olyan családot, akinek módjában áll, az támogassa az ügyüket egy-egy már megunt, vagy csak nem használt játék felajánlásával a helyszínen. Részletek a felajánlásról és a karitatív gyereknapról a Zsuzsi Erdei Vasút Debrecen Facebook-oldalán.