Debrecen Hotels

Programkavalkáddal jön a Színházak Éjszakája a Csokonaiban

  2018 Sze 12 / #debrecen
Google ads
Google ads

A már megszokott kulisszajárások, nyílt próbák mellett rapid randival, jelenetbeugrással, tánctanítással, a gyerekeket pedig drámajátékokkal várja a Színházak Éjszakáján, szeptember 22-én a Csokonai Színház.  A híres Broadway-musical, a Bonnie & Clyde koreográfusával bárki megtanulhatja a gengszterpáros egy táncát, próbálhat Ráckevei Annával, Kubik Annával és Bakota Árpáddal, sőt átveheti a szerepüket, megnézheti, hogyan próbál a Kossuth-díjas rendező, Jeles András A Viszkisből is ismert Móga Piroskával és Mészáros Tiborral, s robottá is változhat Katona Gábor mozgástréningjén. A színház 17 órakor nyitja meg kapuit, az utolsó kulisszajárás 22 óra 30 perckor indul. Minden program regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az 52 413 565 –ös telefonszámon, személyesen a színház Szervezési Osztályán vagy a szervezes@csokonaiszinhaz.hu e-mail címen lehet. Mindenki maga állíthatja össze, hogy mikor milyen eseményen szeretne részt venni.

A programok külön-külön 500 forintba kerülnek. Ha valaki három vagy annál több eseményre vált jegyet, 10% kedvezményt kap. A jegyértékesítés szeptember 13-án kezdődik. A színház jegypénztára a Színházak Éjszakája napján, szeptember 22-én, szombaton 10 és 12 óra, délután 13 és 20 óra között tart nyitva.  Részletek a www.csokonaiszinhaz.hu/szinhazak-ejszakaja/ oldalon.

 

Csicsergő Gyereketető

Tölts el egy kalandos estét izgalmas történetek birodalmában! Színházi nevelési szakembereink drámajátékokkal, szerepjátékokkal és improvizációs jelenetekkel hívják a gyerekeket egy vidám és fantasztikus utazásra.

17.00 1-4. osztályos gyerekek részére

18.00 1-4. osztályos gyerekek részére

19.00  5-8. osztályos fiatalok részére

 

Gengsztertánc

Perdülj táncra Cortés Sebastiannal! A Bonnie &Clyde koreográfusa az esti próba előtt a Színházak Éjszakája látogatóinak tanítja meg a gengszterlegendából készült népszerű Brodway-musical egy-két tánclépését. Figyelem! Táncos és nem táncos lábúak jelentkezését is várjuk.  

27_szinhazak_ejszakaja_17_09_16 (1)

Nyílt próba Jeles Andrással

Strindberg Júlia kisasszony című egyfelvonásosát Jeles András Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező állítja színpadra. Júlia kisasszony, Jan, az inas és Kristin, a szakácsnő szerelmi háromszögének történetét olyan szenvedéllyel és bátorsággal fogalmazta meg a 19. századi svéd drámaíró, hogy a maga korában először betiltották, és csak évekkel később hódította meg a világ színpadait. Strindberg radikálisan ír a férfi és nő szembenállásáról, a frusztrált szerelmi sóvárgásról, szexuális vágyról, a merev társadalmi hierarchia béklyójáról.

A szerelmi dráma szerepeit A Viszkisből és az Aglajából is ismert Móga Piroska (Júlia kisasszony), Mészáros Tibor (Jan) és a Csokonai Színházba frissen szerződtetett Hajdu Imelda (Kristin) játsszák.

Az érdeklődők 25 percig vehetnek részt a próbán.

15 perc hírnév

Orbánné lehetsz a Macskajátékból, Tuzenbach és Szoljonij a Három nővérből, de kipróbálhatod azt is, hogy érzi magát a színpadon a Játék a kastélyban Turaija. A színészek kiválasztanak egy 10 perces jelenetet, megmutatják, ők hogy játsszák szerepeiket, elmondják, mit gondolnak az általuk játszott figurákról, aztán Tiéd a terep. Nem hagynak magadra, ők lesznek a rendezőid, sőt a szövegkönyvüket is kölcsönadják.

Hogy kiktől kapod majd az instrukciókat?

A Macskajátékban Kubik Annától, Ráckevei Annától és Janka Barnabástól. A Három nővérben Mercs Jánostól és Rózsa Lászlótól. A Játék a kastélyban vígjátékban pedig Bakota Árpádtól, Garay Nagy Tamástól és Kiss Gergely Mátétól.  

47_szinhazak_ejszakaja_17_09_16 (1)

„Járd el a táncot, utána repülünk”- mozgástréning, robottánc, varázslás Katona Gábor koreográfussal

A tavalyi Színházak Éjszakája egyik legnépszerűbb eseménye Katona Gábor koreográfus mozgástréningje volt. Akkor mint nézőket szembesített minket magunkkal, most pedig egy egyedülálló technika segítségével bemelegíti a hangot, a testet és a szellemet, majd az elmúlt évadra vissza és az újra előre tekint. Megmutatja (és persze gyakoroltatja is), miként varázsolta varázslókká a Rózsa és Ibolya szereplőit, majd mindenki megtanulhatja, hogyan mozog A padlás robotja. A Csokonai Színház Énekkarának tagjai is közreműködnek.

 

Rapid randi

Heten ülnek a kávéház egy-egy asztalánál: 6 színész és 1 színházi szakember. Randizz velük! De gyorsan! Minden színésszel 3 perc áll rendelkezésedre, hogy kifaggasd! Kérdezhetsz bármiről! Szerepeikről, boldogságukról, szakmájukról, félelmeikről, egyáltalán a színházról.

 

Kulisszajárás – Nézz a kulisszák mögé színészekkel

17.00-18.00 Gengsztertánc (Helyszín: Nagyszínpad)

„Járd el a táncot, utána repülünk” – Mozgás-és hangtréning Katona Gábor koreográfussal és az énekkarral (Helyszín: Balett- terem)

Kulisszajárás Majzik Edittel

Csicsergő Gyereketető (1-4. osztályos gyerekek részére, helyszín: Nézőtéri büfé)

18.00-19.00 Gengsztertánc (Helyszín: Nagyszínpad)

Nyílt próba Jeles Andrással (Helyszín: Horváth Árpád Stúdiószínház)

„Járd el a táncot, utána repülünk” – Mozgás-és hangtréning Katona Gábor koreográfussal és az énekkarral (Helyszín: Balett- terem)

Kulisszajárás Janka Barnabással

Csicsergő Gyereketető (1-4. osztályos gyerekek részére, helyszín: Nézőtéri büfé)

Rapid randi (Helyszín: Kismandula Cukrászda) résztvevők: Gemza Péter – igazgató, Kubik Anna – színművész, Majzik Edit–színművész, Mercs János – színművész, Kovács András –színművész, Krajcsi Nikolett –színművész, Karl József – főügyelő

19.00-20.00 Nyílt próba Jeles Andrással (Helyszín: Horváth Árpád Stúdiószínház)

15 perc hírnév – Három nővér Mercs Jánossal és Rózsa Lászlóval (Helyszín: Karterem)

„Járd el a táncot, utána repülünk” – Mozgás-és hangtréning Katona Gábor koreográfussal és az énekkarral (Helyszín: Balett- terem)

Csicsergő Gyereketető (5-8. osztályos fiatalok részére, helyszín: Nézőtéri büfé)

Rapid randi (Helyszín: Kismandula Cukrászda) résztvevők: Somogyi-Tóth Dániel – zeneigazgató, Ráckevei Anna – színművész, Bakota Árpád – színművész, Zeck Juli – színművész, Janka Barnabás – színművész, Csikos Sándor – színművész, Ács Ibolya – fodrásztár vezető

20.00-21.00 Nyílt próba Jeles Andrással (Helyszín: Horváth Árpád Stúdiószínház)

15 perc hírnév – Macskajáték Ráckevei Annával, Kubik Annával és Janka Barnabással (Helyszín: Karterem)

Rapid randi (Helyszín: Kismandula Cukrászda) résztvevők: Dihen Viktória – súgó, Újhelyi Kinga – színművész, Edelényi Vivien – színművész, Garay Nagy Tamás – színművész, Gemza Péter – igazgató, Katona Gábor – koreográfus, Leskó István – kelléktár vezető

21.00-22.00 15 perc hírnév – Játék a kastélyban Bakota Árpáddal, Garay Nagy Tamással és Kiss Gergely Mátéval (Helyszín: Karterem)

22.00-23.00 Kulisszajárás Mercs Jánossal

22.30-23.30 Kulisszajárás Vranyecz Artúrral