Debrecen Hotels

Pót eboltás rendeltek el Derecskén

  2022 máj 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az ebek kötelező veszettség elleni pótoltására és féregtelenítésére a Városi Sportcsarnok mögötti területen lesz lehetőség május 7-én – tette közzé Dr. Nyíri Sándor, állatorvos.

A három hónapot betöltött ebek védőoltása és féregtelenítése kötelező, a macskák védőoltása ajánlott a vonatkozó rendelet szerint.

Árak

A kötelező veszettség elleni védőoltás csak a chippel ellátott ebeken végezhető el. Az oltás díja bruttó 5.000 Ft.
Az oltási díj tartalmazza az oltóanyag és féregtelenítő árát, az oltáshoz szükséges eszközök árát, hologramos matrica árát ÁFÁ-val együtt.
Az első alkalommal oltásra vitt kutyák esetén az ár tartalmazza az új típusú oltási könyvet. A már oltott ebek esetén az előző években (2010-től) kiadott, sorszámozott oltási könyvet kérik majd.
A pótoltás helyszínén és időpontjában lehetőség lesz a kutyák chippel való ellátására (ami a három évenként esedékes ebösszeírás feltétele is) amelynek díja bruttó 5.000 Ft.
A háznál történő oltás iránti igényt a fenti időpontban, az eboltás helyszínén kell bejelenteni és megfizetni az 5.000 Ft-os alapdíjat. A szervezett oltás helyszínén és időpontjában kért oltás és chippel való ellátás különdíját, műveletenként 1.000 Ft-ot, a tartási helyen elvégzett oltás alkalmával kell megfizetni.
A teljeskörűen (adminisztráció, kiszállás, a tulajdonos által kért időpontban való védőoltás és chippel való ellátás, féregtelenítés) tartási helyen elvégzett szolgáltatás, beavatkozásonkénti várható bruttó költsége 7.000 Ft.
Fotó: Czeglédi Zsolt