Pósán László ünnepi beszéde: nem kell euró, Brüsszel fenyeget, Gyurcsány

2022.03.15

Pósán László országgyűlési képviselő mond9t beszédet Debrecenben a Kossuth téren, a város ünnepi megemlékezésén.

A fideszes politikus beszéde nagyobbrészt aktuálpolitikai utalásokból állt, íme néhány részlet.

Ma is sajnos olyan időket élünk, amikor felelős vezetőkre van szükség, nem pedig meggondolatlan és fékezhetetlen perc-emberekre, politikai haszonlesőkre, hamis prédikátorokra, vagy idegen érdekeket kiszolgáló ármánykodókra. Ilyen helyzetben futóbolondokra bízni az országot megbocsáthatatlan hiba és bűn.

Az elmúlt években a baloldalnak minden kihívásra, nehézségre, az országot és az embereket fenyegető veszélyekre csak rossz válasza volt. Legyen szó a 2008-2009-es pénzügyi és gazdasági válságról, amikor kizárólag megszorításokban gondolkodott. Közteherviselésről, amikor az emberek helyett a multinacionális cégek oldalára állt. A rezsicsökkentésről, amit a legszívesebben eltörölne. Az illegális bevándorlókról, akiket rászabadított volna a magyar településekre. A koronavírus-járványról, amikor hazugságokkal, rémhírekkel igyekezett akadályozni a védekezést. Nincs ez másképpen a jelenleg zajló orosz-ukrán háború esetében sem, ahová fegyvereket és magyar katonákat akar küldeni. Pedig már 1848-ban is a 12 pont követelései között szerepelt az, idézem: „A magyar katonákat ne vigyék külföldre.” Az az idegen érdekekért harcol. A magyar nemzet kívánalmai között akkor hangsúlyosan az szerepelt, hogy idegen hatalmak ne sodorják hazánkat idegen háborúba. A hazai baloldal azonban most háborúba sodorná az országot. Magyarország békéje és biztonsága a tét.

Ha Metternich helyett Gyurcsányt és Bajnait írnánk, Kossuth 174 évvel ezelőtti mondatai nagyon jól kifejeznék, milyen állapotban vette át 2010-ben az ország irányítását a polgári kormány. Ahogyan 1848-ban, úgy 2010-ben is üres volt az államkassza, és nem volt hadseregünk, mert a baloldal minden fegyvert és hadfelszerelést eladott. Azt tette, amit az elődje, Károlyi Mihály 1918-ban: lefegyverezte az országot, és külső erőknek szolgáltatta ki.

De ne felejtsük el azt sem, hogy az, aki ma be akarja vezetni Magyarországon az eurót, felszámolná pénzügyi önállóságunkat, és odadobná, kiszolgáltatná hazánkat az európai pénzügyi elitnek, feladná Magyarország szuverenitását, ami 1848-ban és 1956-ban is a legfontosabb nemzeti cél volt. Brüsszel ma már nem tartja tiszteletben a nemzeti önállóságot, mert nemzetek feletti birodalmat szeretne létrehozni. Ennek érdekében számtalanszor figyelmen kívül hagyja, hogy újraértelmezi és magyarázza a hatályos szerződéseket, jogszabályokat, kettős mércével mér és az Európai Unió deklarált, demokratikus értékrendjével ellentétesen cselekszik. Azért kárhoztatnak bennünket, mert az országot érintő fontos kérdésekről – mint például a rezsicsökkentésről, a közteherviselésről, vagy az illegális migrációról nemzeti konzultációkat és népszavazásokat rendeztünk, megkérdeztük az emberek véleményét.

A tőlünk keletre zajló valóságos orosz-ukrán háború mellett a Nyugat is folytat egy ideológiai, kutat mérgező, a normalitást támadó háborút, ami ellen meg kell védelmeznünk gyermekeinket, nemzetünket. Az Európai Parlament baloldali többsége – köztük a magyar baloldali képviselők is – azt tartották fontosnak, hogy a természet törvényeit figyelmen kívül hagyva megszavazzák: most már a férfiak is szülhetnek. Mi azt mondjuk: El a kezekkel gyermekeinktől!

A teljes beszéd itt olvasható.

Fotó: Facebook/Pósán László

az eredeti hír itt elérhető