Debrecen Hotels

Példátlanul szigorú büntetést kapott DVSC a kézilabda-drukkerek rasszista megnyilvánulásai miatt

  2018 feb 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

A DVSC-TVP női kézilabdaklubot ötmillió forintos pénzbírsággal és három zárt kapus mérkőzéssel sújtotta a magyar szövetség (MKSZ) rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt.A debreceni klub honlapjának szerdai beszámolója szerint az MKSZ a január 20-án Érden lejátszott Magyar Kupa-mérkőzés miatt szabta ki a súlyos büntetést.

“A DVSC Kézilabda Kft. vezetése a rasszista megnyilvánulásokat elítéli, s minden eszközzel megpróbálja elérni, hogy a jövőben mérkőzéseinken ne forduljon elő hasonló eset”

– áll a közleményben. Hozzáteszik, hogy a szankcionált események nem hazai pályán történtek, azaz nem a debreceni klub volt a mérkőzés rendezője, így semmilyen ráhatásuk nem volt a rendbontás megszüntetésére.

“Klubunk a büntetés tényét elfogadja, ám annak mértékét túlzónak tartja, hiszen hasonló súlyosságú büntetés példa nélkül áll a magyar kézilabdázás történetében. A DVSC Kézilabda Kft. a határozat ellen fellebbezéssel él”

– szögezik le.

A szankció a másodfokú határozat után lép életbe, így a zárt kapus meccsekre vonatkozó döntés a debreceniek következő két hazai találkozóját, a Győr és a Kecskemét elleni mérkőzéseket nem érinti.