Debrecen Hotels

Park a fasorban sincs, de élnek a nagy csinnadrattával ültetett fák a Homokkertben

  2021 júl 18 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ahogy arról korábban beszámoltunk 120 éves fennállását ünneplő Richter Gedeon Nyrt. társadalmi felelősségvállalásának részeként a debreceni önkormányzattal közösen telepített “parkot” Debrecenben. Az eseményen  Papp László, Debrecen polgármestere, Pósán László országgyűlési képviselő is lapátot ragadott a fotósok előtt.

A Debreceni Képzőközpont mellett lévő terület fog átalakulni a jövőben – mondta akkor Papp László, Debrecen polgármestere.

2021 júniusában 68 japán díszcseresznyefa kapott helyet a Vágóhíd utcai felüljáró és Budai Ézsaiás utca közötti területen, amit a városvezetés következetesen szeret parknak hívni.

Az egykori temető helyén a 90-es években még gyerekek szánkóztak le a dombról, míg kerítést nem építettek a kápolna köré. Az elaggott épületet akkoriban szipusok és hajléktalanok használták. A kerítésépítéssel egyidőben 2004 tatarozták az egykori katolikus temető kápolnáját.

Épület udvarára zuhant egy autó a Vágóhíd utcai felüljáróról Debrecenben

Tanítási időszakban a közeli szakképző centrum diákjai és a helyiek keresztezik a területet, mely javarészt gaz lepte, a kápolnához közeledve egyre több a bokor és a fa.

A telepítést követően sokakban felmerült, hogy a nyáron ültetett fák vajon meddig maradnak meg? Jelentjük, hogy mindegyik csemete épségben van. A levelek zöldellnek, kiszáradásnak egyelőre nincs jele. Reméljük, hogy az ígért parkból is lesz majd egyszer valami. Addig is lehet nézegetni a szép japán díszcseresznyefákat.

CS.I.

Ilyen egy faültetés polgármester-módra