Debrecen Hotels

Özönvízzel érkeztek a zivatarok, hamarosan leszakadhat az ég Hajdú-Biharban is

  2019 Júl 26 / #debrecen
Google ads
Google ads

Lecsaptak az első viharok az országban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki több megyére, de az ország teljes területén várhatóak zivatarok a következő napokban.

Izgalmas dolgokat lát, aki most az Időkép radarjára kattint. Hajdú-Biharba még most érkeznek az első frissítő zivatarok, de a mai nap folyamán már országszerte felhőszakadásokról érkeztek hírek.

Zala megyében pénteken dél körül több helyen is komoly zivatarok okoztak felfordulást. Lentiben elárasztott utcákkal, Becsehelyen durva jégesővel érkezett a változás.

Özönvíz Dabason:

Felhőszakadás és jégeső nem sokkal ezelőtt Dabason!

Felhőszakadás és jégeső nem sokkal ezelőtt Dabason!Videó: Horváth Erik / ViharVonal***Ha Te is készítettél fotót vagy videót, töltsd fel a facebook oldalunkra és a legjobbakat közzétesszük!***

Közzétette: Met Hír – 2019. július 26., péntek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre elsőfokú, szombatra az ország északi megyéire narancssárga veszélyjelzést adott ki a felhőszakadás veszélye miatt:

Emellett Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Zala megyére zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint pénteken a sok napsütés mellett elszórtan valószínű zápor, zivatar reggel, délelőtt nagyobb eséllyel nyugaton, délnyugaton, délután északkeleten. Helyenként megélénkül a szél, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 14-22 fok lesz. Napközben 30-35 fokig melegszik a levegő.

A többórás napsütés mellett szombaton szórványosan, vasárnap több helyen várható zápor, zivatar, lokálisan felhőszakadás. Csapadék a nap bármely szakában előfordulhat. A szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet szombaton 15-22, vasárnap 16-21 fok között valószínű. A nappali maximumok mindkét nap 28-33 fok között alakulnak.