Debrecen Hotels

Óvatos szilveszteri mulatozásra kér mindenkit a debreceni Jobbik

  2021 dec 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Házi kedvenceink védelmével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót az ellenzéki párt.

Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni alelnöke idei utolsó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Debrecenben is minden szilveszterkor komoly vitákat robbant ki a kutyák biztonságban tartása és a mulatozás. Herpergel Róbert nyomatékosította, hogy az illegális pirotechnikai eszközök használatának (petárdázás) teljes mértékben ellene van,  de az augusztus 20-i és szilveszteri tűzijátékozást nem szüntetné be.

„Év közben Debrecenben is szinte „úsznak a közösségi oldalak” az eltűnt kutyás posztokban, pedig akkor nincs se szilveszter se tűzijáték.”

– mondta a politikus.

Azok az állatvédők, akik szabadidejükben keresik a felelőtlen kutyatartók miatt elszökött kutyákat, emiatt sok esetben kénytelenek szinte szélmalomharcot vívni a kutyatartásra alkalmatlan emberekkel.

Herpergel Róbert felhívta arra a figyelmet, hogy minden kutyatartónak egy egész éve van készülni a szilveszter éjszakára, ennek ellenére sokan a kutyatartással kapcsolatos kötelességeiknek minimálisan sem tesznek eleget, nem csak szilveszterkor de év közben sem.

„Dühítőnek tartom, hogy félelmtől remegő állatokról posztolnak videókat a „gazdáik”, de semmit nem tesznek meg azért, hogy biztonságba helyezzék a kutyáikat, pedig tudják, hogy zajos éjszakára számíthatnak. Ez az én szememben szintén állatkínzás.”

A debreceni politikus megoldásként arra kérte a kutyatartókat, hogy az állatok megnyugtatásához szükséges tanácsokért keressék fel az illetékes állatorvosokat, akik útmutatásai alapján nagy mértékben csökkenthetőek a szilveszteri zajongások miatti problémák. Számos szakember szokott kutya panziókat ajánlani, ahol biztonságban elhelyezhetőek a kedvencek, valamint olvasásra ajánlotta a NÉBIH által kiadott „Kutyakötelesség” kézikönyvet, ami szintén hasznos tanácsokat ad a zajosabb ünnepek idejére.

Salamon Gergő a Jobbik regionális igazgatója és képviselőjelöltje elmondta, hogy óvatos mulatozásra kér mindenkit szilveszter este.

„Szilveszter napján az emberek nagyon sokszor bódult állapotban ülnek autóba, és ez számos balesethez vezethet.”

A képviselőjelölt emlékeztetett rá, hogy az újév sokak számára a detoxban kezdődik, ami nem minden esetben szokott jól végződni. Felhívta a figyelmet arra is, hogy sokan már erősen ittas állapotban nyúlnak a pirotechnikai eszközökhöz, ami minden évben számos balesetet szokott okozni.

“Hűvösre küldjük a hajdú-bihari kiskirályokat” – interjú Salamon Gergő jobbikos összellenzéki képviselőjelölttel