Debrecen Hotels

Ötödik helyen végeztek a hajdú-bihari katasztrófavédelmisek az atlétikai bajnokságon

  2018 okt 26 / #debrecen
Google ads
Google ads

Huszonegy csapat mérte össze erejét és tudását a debreceni Sportcentrumban, a BM OKF idei Országos Atlétikai Bajnokságán október 25-én. A pontszerző bajnokságot első alkalommal szervezte meg a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A verseny kezdete előtt Pintér Tamás, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte a csapatokat. A tűzoltó ezredes elismerését fejezte ki, hogy a hideg, szeles idő ellenére csaknem háromszázan döntöttek úgy, hogy megyéjük pontjaiért sportcipőt húznak.

A Nagyerdő szívében található, újonnan kialakított, nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas futópályán először korcsoportonként női és férfi rövidtávon álltak rajthoz a versenyzők. Ezt követően ezerötszáz méteren, illetve váltóban is futottak a legjobb eredményekért, végül súlylökésben, távolugrásban és kézigránát-hajításban is bizonyíthatták felkészültségüket a résztvevők.

A verseny végén a díjakat dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM OKF Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője, Pintér Tamás igazgatóhelyettes, valamint dr. Nagy Imre tűzoltó ezredes, a debreceni katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője adta át a helyezetteknek. A mostani versennyel az idei szezon nem ért véget, hiszen lehet még pontokat gyűjteni a novemberi Fekvenyomó Bajnokságon, ezután pedig kiderül, melyik megye volt a legsportosabb 2018-ban.

Megyei eredmények:

  1. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 315 pont
  2. Tolna Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 250 pont
  3. Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 239 pont
  4. Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 211 pont
  5. Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 199 pont
  6. Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 181 pont