Debrecen Hotels

Összetettben második és junior bajnok lett a debreceni Keszthelyi Vivien az Audi R8 Kupában

  2018 Sze 10 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az abszolút összetett második helyén, a juniorok között pedig győztesként zárta az idei szezont a 17 éves Keszthelyi Vivien az újonnan indított Audi R8 LMS GT Cupban, amelynek versenyeit a német túraautó-bajnokság (DTM) betétfutamaiként rendezték meg.

Az Audi tehetséggondozó akadémiáján pallérozódó pilóta menedzsmentjének tájékoztatása szerint a szezonzáró versenyhétvégén, a Nürburgringen az első futamot a hetedik rajtkockából kezdhette meg, feljött ötödiknek, ám egy előzési kísérletnél összeütközött lengyel riválisával, s jobb első defektet kapott. A magyar versenyző így is célba ért, ám az ütközés okozásáért utóbb őt ítélte felelősnek a versenybíróság, így 30 másodperces időbüntetést kapott, s hivatalosan csak 11. lett.

A vasárnapi időmérőn ismét a hetedik rajtkocka lett Keszthelyi Viviené, aki aztán kiválóan startolt és az első kör végén már másodikként száguldott. Néhány körrel később azonban újfent balesetbe keveredett, és bár ennél az esetnél nem az ő hibájából történt az ütközés, visszacsúszott a hatodik pozícióba. A fiatal pilóta aztán a leintésig feljött a negyedik helyre, ami elegendő volt ahhoz, hogy megtartsa az összetettbeli második helyezést, valamint elnyerje a junior bajnoki címet.

A menedzsment közleménye kitér arra, hogy a magyar versenyző lett minden idők legfiatalabb női versenyzője a nemzetközi GT4-es bajnokságok történetében, aki dobogós helyen zárta a szezont.