Országos mozgalommá bővült a bohócdoktorok csokigyűjtése

2017.12.18

Összesen 3500 tábla csokoládé gyűlt össze a Karitáció Alapítvány bohócdoktorainak jótékonysági csokigyűjtő felhívására, az ország szinte minden pontjáról érkezett felajánlás. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is adakozásra buzdította a közhasznú alapítvány a segíteni szándékozókat. A jótékonysági akció a közösségi médiában közzétett felhívással indult, a média támogatásával az ország különböző pontjaiban élő gyermekek, családok, cégek, közösségek is csokigyűjtésbe kezdtek.

A jótékonysági csokigyűjtésben a támogatók mellett az alapítvány munkatársai, önkéntesei, bohócdoktorai is kivették szorgos segítségükkel a részüket. A több ezer tábla csokoládé nagy részét a hátrányos helyzetű és rászoruló gyermekek még az ünnepek előtt megkapták, míg a bohócdoktorok a karácsonyi és az év elejei vizitek alkalmával osztják a csokikat azoknak a kis betegeknek, akik a kórházakban kénytelenek az ünnep körüli időszakot tölteni.

A Karitáció Alapítvány örömmel látta, hogy a 2017-es év végi kampány országossá bővült. Érkezett adomány mások mellett Pécsről, Pápáról, Paksról, Szolnokról, Budapestről, Debrecenből, Makóról, Békéscsabáról, Győrből és Szegedről is.

az eredeti hír itt elérhető