Őrizetbe vették, majd szabadon engedték Hernádi Zsolt MOL-vezért

2018.08.31

Múlt héten volt a sajtó elől eltitkolt tárgyalása Hernádi Zsoltnak, a MOL vezetőjének, akit a horvátok szeretnének nagyon kikérni, hogy leültethessék. Hernádit a hírek szerint rendőrök kísérték a tárgyalásra.

Augusztus 23-án tartott tárgyalást a Fővárosi Törvényszék Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatójának kiadatása ügyében, akit a horvátok szeretnének kikérni már egy ideje, hogy aztán Horvátországban korrupciós ügyben elítélhessék.A törvényszék azonban nem adta Hernádit, megtagadta az európai elfogatóparancs végrehajtását, mert szerintük “fennáll a veszélye annak, hogy a terhelt át

adása esetén sérülne a tisztességes eljáráshoz való joga és nem lenne biztosítható az ügy pártatlan elbírálása”.

“A másik ok az – közölték –, hogy a Fővárosi Törvényszék 2014. május 26-án – az elfogatóparancsban szereplő tényállás alapján – már hirdetett ítéletet ellene egy nemzetközi kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt indult eljárásban, és megszüntette a “H. Zs. elleni” eljárást” – olvasható korábbi cikkünkben.

A tárgyalásról a sajtót előzetesen nem értesítette a törvényszék (noha általában mindegyik törvényszék küld ki előre tárgyalási jegyzéket), csak egy szűkszavú közleményt adtak ki a tárgyalás elindulása után.

Az RTL Klub Híradója úgy értesült a Fővárosi Törvényszéktől, hogy Hernádi Zsoltot rövid időre őrizetbe vette a rendőrség. A vezérigazgatót rendőrök kísérték a bíróságra, ám ezt a sajtó nem tudta megmutatni, mivel nem tudott magáról a tárgyalásról.Arról csak annak kezdete után 6 perccel kaptak értesítést, de a szövegben Hernádinak sem a teljes neve, sem pedig a monogramja nem szerepelt.

A Fővárosi Törvényszék azt állította az RTL Klubnak, hogy nem állt szándékukban hátráltatni a sajtót, ők az ilyenkor bevett eljárást követték.

az eredeti hír itt elérhető