Debrecen Hotels

Óriási dologra készül Hosszú Katinka

  2022 máj 12 / #debrecen
Google ads
Google ads

Olyan dologra készül Hosszú Katinka, ami még soha, senkinek nem sikerült.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó célja, hogy megszerezze a 100. érmét. Ez egy óriási állomás lehet a karrierjében, amit egyelőre esze ágában sincs feladni.

Azt így nem merem, meg nem is szeretném kimondani: ha megvan, akkor befejezem a pályafutásomat. Ezt még annyira úgy nem érzem, tehát hogy ha. Idézőjelben, ne adj’ Isten, vagy mégis sikerül augusztusig, akkor azt nem tudom elképzelni, hogy akkor elköszönjek az úszástól. Ha megvan, akkor az lesz, hogy sikerült elérnem egy olyan célt, amit kitűztem magam elé, és a világon még senkinek sem sikerült

– írta meg Hosszú Katinka szavait a Bors. A úszőnő erről a Víz összeköt című, a június 18-án kezdődő magyarországi vizes világbajnokságot felvezető magazinműsorban beszélt. Hosszú Katinka utolsó érmeit a 2021-es budapesti Eb-n szerezte, jelenleg 96 éremnél tart.

Az úszónőről készült dokumentumfilmből egyébként mindent megtudhatunk Hosszú Katinkáról, a filmet épp a héten mutatták be. A Katinka című, közel 100 perces alkotásban a nézők exkluzív archív felvételeken keresztül is megismerhetik a klasszis versenyző életútját.