Debrecen Hotels

Orbánnak tele lett a gatyája? Szétszedi a miniszterelnököt az ellenzék az élelmiszererárstop miatt

  2022 jan 12 / #debrecen
Google ads
Google ads

Szerdán jelentett be váratlanul Orbán Viktor, hogy hat alapvető élelmiszer árát a tavaly októberi árakon be kell fagyasztania a kereskedőknek.

A hét pártot (DK, Jobbik, LMP, MMM, Momentum, MSZP, Párbeszéd) tömörítő, és az idei országgyűlési választás szavazólapján Egységben Magyarországért néven szereplő formáció az alábbi közleményt adta ki:

Orbán Viktor bejelentése beismerő vallomás arról, hogy a magyar gazdaság tragikus állapotban van. Mennie kell annak a csapnivaló kormánynak, amelyik 12 éves kétharmados kormányzásának utolsó 12 hetében kezd el foglalkozni a termékek árával. Felelős gazdaságpolitika helyett hatósági árakkal kezelik a vágtató drágulást, ez az orbáni gazdaságpolitika teljes kudarca. Hatósági árazás helyett a rekordméretű áfacsökkentésével segítenénk az embereket: az április 3-i kormányváltás után 5 %-ban maximáljuk az alapvető élelmiszerek áfáját.

– írják az ellenzéki pártok.

Orbánnak tele a gatyája?

Az ellenzéki térfélről egyöntetűen olyan reakciók érkeznek, hogy a Fidesz fél egy lehetséges választási vereségtől.

Hadházy Ákos úgy vélekedik, néhány termék árának “visszaállítása” semmin nem fog változtatni. Maximum annyit érhet el, hogy hiány alakulhat ki ezekből, illetve más termékek még jobban drágulnak majd.

Az igaz baj a felelőtlen gazdaságpolitika, az eszetlen pénzszórás. Az elszabaduló inflációt most még több osztogatással próbálják orvosolni, ami olyan, mintha benzinnel oltanának tüzet.

A valódi megoldás a kormányváltás, utána pedig teljesen új alapokra helyezett gazdaságpolitika! Esztelen költekezés és korrupció helyett kiszámítható gazdaságpolitika és befektetés a jövőbe. A multik támogatása helyett a kisvállalkozások támogatása. Leninizmus helyett szociális piacgazdaság

írja Facebook-oldalán a független képviselő.

Jakab Péter szerint a magyar kormány gyáva, mert míg a lengyel kormány az alapvető élelmiszerek áfáját egy az egyben elengedi, az Orbán-kormány mindössze 6 élelmiszer esetében vezet be árstopot.

Továbbra sem hajlandó lemondani Európa legmagasabb áfájáról, továbbra sem hajlandó lemondani a legszegényebbeken való nyerészkedésről. Helyette – a benzinkutasok után – most a boltosoktól vár áldozatot, őket szorítja meg, de ő maga egy forintot nem hajlandó áldozni a magyar emberekért

– írja a Jobbik elnöke.