Debrecen Hotels

Orbán: a magyar egészségügy bírta a terhelést

  2021 márc 29 / #debrecen
Google ads
Google ads

Orbán Viktor hétfő délelőtt egy rövid videós üzenetben fordult a pedagógusokhoz, akiket arra biztat, hogy vegyék fel az oltást, regisztráljanak ma éjfélig, hogy az óvodák, iskolák újraindulhassanak.

„Virágvasárnap hétvégéjén is folytatta Magyarország a koronavírussal szembeni küzdelmet, orvosaink és ápolónőink állták a sarat, a magyar egészségügy bírta a terhelést. Köszönetet mondunk, hálásak vagyunk a hétvégi erőfeszítéseikért is. Új hír, hogy a pedagógusokat sikerült előrevennünk az oltási sorrendben. Ehhez az kell, hogy hétfő éjfélig regisztráljanak, kérem őket, vegyék fel az oltást, hogy minél hamarabb újraindíthassuk az iskoláinkat, óvodáinkat. Az oltás jól halad, jó esély van rá, hogy ma elérjük a kétmilliós oltásszámot.”

A múlt héten bejelentették: április 19-én újraindulnak az iskolák, óvodák. Amennyiben a tanárok és iskolai dolgozók regisztrálnak, megkapják az oltást. A pedagógusok körében az érdekvédelmi szervezetek részéről azonban kétségek merültek fel, hogy miként alakulhat ki a védettség a tanárokban a nyitás tervezett napjára. Ha csak április elején kapják meg az első oltásukat. Védettség híján történő elindulás esetére a PDSZ sztrájkot helyezett kilátásba.