Ön továbbjutna a gyerekeknek szánt pénzügyi vetélkedő első fordulójában?

2019.02.09

Tudja mi az a szufficit? És hogy mi a különbség a betegszabadság és a táppénz között? Na és a diákhitel fedezetéről van elképzelése? A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn részt vevő gyerekek nagy része bizony tudja a választ ezekre a kérdésekre, hiszen játékos formában a vigyázz#Kápé vlogból megtanulhatták. Idén összesen 8264 iskolás bizonyítja tudását a versenyen, hamarosan az is kiderül, kik jutnak tovább a vetélkedő második fordulójába. Tesztelje a tudását, vajon Ön továbbjutna az első fordulóban?

Lezárult a jelentkezés a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre, idén országosan 8264 gyerek, 2043 csapat, összesen 586 iskolából jelentkezett, hogy összemérjék tudásukat – a jelentkezéssel párhuzamosan az első forduló feladatait is be kellett küldeni. A versenyen, melyre idén először középiskolások is nevezhettek, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyéből összesen 68 iskola indult. A harmadikostól a tizenegyedikes évfolyamig ebből a régióból 800 gyerek 194 csapatban nevezett. A feladatok korosztályonként egyre nehezebbek voltak, és nemcsak a fogalmak ismeretére, ügyes számolásra volt szükség, hanem kreativitásra és csapatmunkára is.

„Fontosnak tartom, hogy diákjaim részt vegyenek a vetélkedőn, hiszen napjainkban a pénzügyi nevelés óriási jelentőségű. A fiataloknak szükségük van arra, hogy a tudatos pénzügyi döntéseik meghozatalához rendelkezzenek a megfelelő ismeretekkel, amelyek megszerzéséhez hozzájárul ez a vetélkedő. A pénzügyi fogalmak, kifejezések felkeltik tanulóink érdeklődését és úgy érzik olyanokat tanulnak, amit a hétköznapi életükben is hasznosítani tudnak. Minden évben próbálok minél több diákot és kollégát bevonni a pénzügyi életre nevelésbe és igyekszem megszerettetni velük ezt a területet” – mondta Ortóné Juhász Julianna, a miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola tanára, aki idén 5 csapatot készít fel a vetélkedőre.

Vajon Önre is ráférne a felkészítés? A különböző korosztályok kategóriáinak kérdései közül most 10-et válogattunk ki, hogy bárki kedvére tesztelhesse pénzügyi tudását.

„A K&H elkötelezett abban, hogy a jövő generációja az alapvető pénzügyi ismeretekkel felvértezve hagyja maga mögött az általános és középiskolás éveket, hiszen erre egész életünkben óriási szükségünk van. Sajnos a mai felnőtt generáció jórészt saját bőrén tanulta meg mindazt, amire döntéseihez szüksége van – nagyon örülünk, amikor arról hallunk, hogy a vetélkedő egyes feladatait a gyerekek otthon, szüleikkel is átbeszélték és esetleg egy témában ők tudtak újdonsággal szolgálni szüleiknek. Sosem késő tanulni, érdemes odafigyelni gyerekeinkre!” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Ha problémái akadtak a válaszadással, ajánljuk, hogy nézze meg a vetélkedő ismeretanyagát, hogy jobban képbe kerüljön napjaink elengedhetetlen pénzügyi témáival. Akár játékosan is tesztelheti tudását a vigyázz#KáPé app segítségével.

A kvíz:

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőről
A K&H Csoport társadalmi szerepvállalásának részeként 2010-ben indította útjára a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt. A program célja, hogy a magyarországi általános iskolások pénzügyi, gazdálkodási ismereteit gyarapítsa. A vetélkedő programja évről évre egyre több diákot vonz országszerte. A verseny indulásától a nevezések száma mintegy megtízszereződött, 2018-ban immár 8113 fő részvételével zajlott a verseny. 2010 óta a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre összesen 608 településről 1106 iskola csapata pályázott. Ez összesen több mint 38.000 résztvevő általános iskolás diákot jelentett. A K&H Csoport a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő programjával az általános iskolai korosztály pénzügyi tudatosságra nevelését kívánja előre mozdítani annak érdekében, hogy a jövő generációjának képviselői okos pénzügyi döntéseket hozhassanak.

az eredeti hír itt elérhető