Debrecen Hotels

Olvasó kérdez: Debreceniek, miért vagyunk ennyire igénytelenek?

  2021 ápr 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

Főleg most, a járványidőszak csúcsán lehetne egy kicsit szabálykövetőbb az emberiség. Olvasónkat mélységesen felháborította, hogy majd’ minden második vásárló kézzel fogdosta össze a péksüteményeket.

Egyszerűen hihetetlen, de amíg az egyik debreceni bevásárlóközpont frissen sütött péksüteményei között válogattam (csak a szememmel), számtalanszor tapasztaltam, hogy a tisztelt vásárlók vagy nem ismerik, mi fán terem a fogócsipesz, vagy csak magasról tesznek a szabályokra.

Idősek, fiatalok, középkorúak a legtermészetesebbnek érzik, hogy kézzel nyúlnak a kifliért, fánkért stb. Ugyan, mit számít, ha véletlenül összefogdossák azt is, amit ki sem vesznek? Úgysem látja senki!

Pedig világos az üzenet: ne kézzel fogdosd az árut, hiszen óhatatlanul is hozzáérhetsz egy másik termékhez is, és ugye te sem akarsz olyat a kosaradba tenni, amit mások előtted összefogdostak?

Ez nem csak a mostani, járványhullámokkal sújtott időszakra érvényes, hanem máskor is evidens kellene, hogy legyen. Amit nem szeretnéd, hogy veled megtegyenek, azt te se tedd másokkal – szól a bölcsesség, és ideje lenne végre tudatosítani az emberekben.

Debreceniek! (Tisztelet a kivételnek) Miért vagyunk ennyire igénytelenek?

Tisztelettel, B. Éva