Debrecen Hotels

Ölre mentek a derecskei haragosok – így döntött a bíróság

  2019 nov 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki sértegette, majd megrugdosta ismerősét Derecskén.

Az ittas vádlott 2019. február 25-én dél körül gyalogosan közlekedett Derecskén és az egyik utcában összetalálkozott ismerősével. A két férfi egy korábbi nézeteltérés miatt összeszólalkozott, kiabáltak és egymást sértegették.

A vita hevében a vádlott odalépett a férfihez, megveréssel fenyegette, közben a kabátját levette és a földre dobta. Ezután a vádlott ismerősét kétszer combon rúgta, majd ököllel fejen akarta ütni, de ő kitért az ütés elől és magát védve ököllel megütötte a vádlott arcát. A cselekmény során a férfinak nem keletkezett sérülése.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség továbbá a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.