Debrecen Hotels

Olcsón megúszta a berettyóújfalui kutyakínzó asszony

  2020 jan 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki különös szenvedést okozott három kutyájának.

A vádlott 2019. június 25. napját megelőző hónapban az udvarán kutyákat tartott. A nyári időszakban a térségben 30 °C-hoz közeli, olykor magasabb volt a napi maximum hőmérséklet. Az asszony ennek ellenére az állatoknak nem biztosított árnyékot, kutyaházak nem voltak az udvaron. A kutyák rendszeresen éheztek, ivóvizük sem volt, mindemellett három kutyáját különböző, egy és három méter közötti hosszúságú lánccal kötötte ki. A három láncon tartott kutya egyike az alultápláltság miatt már bélgyulladásban szenvedett.

A tartós kikötéssel a vádlott megfosztotta az állatokat attól, hogy magukról gondoskodjanak, folyadékot, táplálékot és a hőségben menedéket keressenek. Ez a bánásmód a három kutyának különös szenvedést okozott és alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodásukat vagy pusztulásukat okozza.

Az asszony egyik szomszédja értesítette az állatvédőket, akik a rendőrség segítségét kérték, így kerültek egy kabai állatmenhelyre.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben három rendbeli állatkínzás bűntette miatt emelet vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.