Debrecen Hotels

Október 5-én Debrecenbe érkezik az NKA25 – Hangfoglaló turné

  2018 okt 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

Rengeteg programmal várja a közönséget a Víztorony a hónap első péntekén reggeltől estig.

A szeptember végén induló NKA25 – Hangfoglaló turné a Nemzeti Kulturális Alap negyedszázados fennállását ünnepli számtalan eseménnyel: kiállításokkal, filmvetítésekkel, szakmai beszélgetésekkel, könyvbemutatóval és persze koncertekkel szerte az országban és a határon túl is. A 25 napos turné keretében többek között Veszprémtől Pécsen és Szegeden át Debrecenbe, sőt még Nagyváradra is ellátogatnak a Program támogatottjai, hogy részt vegyenek a kezdeményezésben.

A rendezvénysorozat kiemelt helyszínén, a debreceni Víztoronyban október 5-én a turné egyik leggazdagabb, egésznapos programja fog megvalósulni, hiszen délelőtt 10 órától késő estig zajlanak majd az események a H2O Galériában és a kerthelyiségben.

A Backstage fórum történetében először rendezik meg Debrecenben azt a szakmai kerekasztal beszélgetést, ahol szó lesz többek között a Hangfoglaló Program sikersztorijairól és a produceri, dalszerzői munka rejtelmeiről. Ezt követően a délután folyamán poptörténeti emlékpont avatásra, filmvetítésre, és a Hangok és ütemek 3. című zenei interjúkötet bemutatására is sor kerül, mely a Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató alprogram oral history sorozatának új könyve. A debreceni közönség pedig szintén megnézheti a Somló Tamás életének ritka pillanatairól készült fotókat, hiszen ezen a napon a látogatók számára is megnyílik a Nem veszhet el a Somló című kiállítás.
Este egy izgalmasan eklektikus koncertsorozat várja a popmetál, a rock’n’roll, és az elektronika kedvelőit. A Víztorony kerthelyiségében ugyanis fellép Schoblocher Barbara vezetésével a Blahalouisiana, a mindig maximális fordulatszámon pörgő Fish!, illetve színpadra áll a folkot és a rockot szuggesztív és humoros előadásban ötvöző Petruska András. A bulit az éteri future-electronicájával belső lelki utazásra buzdító Atreyu’s Horse by iamyank zárja majd.

A program facebook eseménye itt található

Az NKA25 – Hangfoglaló turné állomásai:

09. 23. Szolnok, Tisza Mozi

09. 28. Veszprém, Expresszó

09. 29. Gödöllő, Trafó

10. 05. Debrecen, Víztorony

10. 05. Nagyvárad, Moszkva Kávézó

10. 06. Szeged, JATE Klub

10. 06. Miskolc, Helynekem

10. 09. – 13. Eger, Hangszert a kézbe (22.) Egri Kulturális és Művészeti Központ

10. 13. Győr, Rómer Ház

10. 13. Pécs, Szabadkikötő